04 Temmuz 2017 10:48

İsveç’te belediyeleri kadınlar yönetiyor

İsveç Göteborg Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada, İsveç’teki belediyelerin kadınlar tarafından yönetildiği ortaya koyuldu.

Paylaş

İsveç Göteborg Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmada belediyelerde çalışan üst düzey memur ve şeflerin üçte ikisi kadın. 1980 yılında üst düzey memur ve şeflerden sadece dörte biri kadınlardan oluşuyordu.

En fazla kadın şeflerin olduğu sektör ise sosyal hizmetler sektörü olmasına karşın geleneksel olarak erkeklerin şef oldukları Fen İşleri gibi teknik bölümlerde de kadın şeflerin sayısında belirgin bir artış görüldü.

Araştırmayı yapan uzmanlardan Vicki Andersson, İsveç Devlet Radyosu’na ”Daha alt düzeylerdeki şefler neredeyse tamamıyla kadınlardan oluşuyor. Eğer gelişme böyle devam ederse 10 yıl sonra belediyelerde çalışanlar sadece kadınlardan oluşacak” açıklamasını yaptı.

Örebro Belediyesi İdare Amiri Lotta Karlsson Andersson, belediyelerini yöneten grup içinde iki erkek ve sekiz kadının bulunduğunu söyledi.

‘KADIN ŞEFLER VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR’

Bu yılın Nisan ayında yayımlanan küresel bir rapor, kadın şeflerin sayılarının fazla olduğu kurum ve şirketlerde verimlilikte artış olduğunu göstermişti.

ABD’deki Petersson Enstitüsü’nün 91 ülkede 21 bin 980 şirketi kapsayan araştırmanın sonuçları işyerindeki şeflerin yüzde 30’unun kadın olduğu birimlerde verimliliğin yüzde 6 oranında artış gösterdiğini ortaya koymuştu. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’nın tarihi surlarını aştı

SONRAKİ HABER

Suriye’de kim kazanıyor, kim kaybediyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...