04 Temmuz 2017 09:12

Dink davasında jandarmaların savunması alınıyor

Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan Jandarma görevlilerinin iddianamesi ile birleştirilen kamu görevlilerinin yargılandığı ana davaya devam edildi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN 
İSTANBUL 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunan Jandarma görevlilerinin iddianamesi ile birleştirilen kamu görevlilerinin yargılandığı ana davaya devam edildi. İki dosyanın birleştirilmesi ile sanık sayısının 86’ya yükseldiği davada, 30 sanık tutuklu yargılanıyor. 

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz yargılanan jandarma görevlileri ile kamu görevlileri katıldı.

‘ŞİŞLİ’DEN GİTMEMİZİ KOMUTAN İSTEDİ’

Sanıkların ifadesi ile devam eden bugünkü duruşmada ilk olarak tutuksuz sanık Eyüp Temel savunma yaptı. Olayın olduğu tarihte İstanbul Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli olan Eyüp Temel, Dink'in öldürülmesine nezaret eden ekipten olduğu iddiasıyla yargılanıyor. Temel savunmasında, Dink’in evinin çevresinin jandarma tarafından izlenmesine ilişkin bilgisi olmadığını ve izleyen jandarma personelini de tanımadığını ifade etti. Cinayete ilişkin bilgisinin olmadığını öne süren Temel, o tarihlerde İstanbul’a yeni atandığını söyleyerek, “Olay günü Jandarma devriye arabasının şoförü olarak araç komutanı Emre Cingöz’ü Maslak’tan Gaziosmanpaşa’ya getirmekle görevliydim” dedi. 

Dink Ailesi avukatlarından Bahri Belen, Temel’e Maslak’tan Gaziosmanpaşa’ya gitmek için çevre yolunu tercih etmek yerine neden Şişli trafiğine girdiklerini sordu. Temel ise İstanbul’a yeni tayin olduğu için yolları bilmediğini, Şişli’den geçme talimatını araç komutanı Emre Cingöz’ün verdiğini dile getirdi. 

‘OLAY GÜNÜ ŞİŞLİ BÖLGESİNE GİTMEDİK’

Temel’in ardından olay tarihinde İstanbul Jandarma İstihbarat Bölücü Faaliyetler İstihbarat Tim Komutanlığında unsur elemanı olan tutuklu sanık Abdullah Dinç’in savunmasına geçildi. Dinç, o dönem Yüzbaşı olan Muharrem Demirkale ile birlikte tetikçi Ogün Samast’a yardım ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Olay günü Yüzbaşı Muharrem Demirkale’nin araç şoförü olarak görevlendirildiğini söyleyen Dinç, “Yolda giderken hiçbir şekilde Muharrem Demirkale ile konuşmadık ve kendisiyle Şişli bölgesine de gitmedik” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Roman mahallelerindeki 7 yıllık çalışma kitaplaştırıldı

SONRAKİ HABER

Demetevler’de gerginlik sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa