04 Temmuz 2017 07:50

Almanya'dan Türkiye'ye casusluk uyarısı

Alman iç istihbarat servisi Alman devlet kurumlarını dinleme faaliyetlerinin arttığını duyurdu.

Paylaş

Alman iç istihbarat servisi Almanya'nın devlet kurumlarını dinleme faaliyetlerinin artarak devam ettiğini duyurdu. Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın casusluk faaliyetlerini arttırdıklarını duyurduğu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Almanya'nın iç istihbarat kurumu olan Anayasayı Koruma Teşkilatı, 300 sayfalık yıllık raporunda, hafta sonundaki G20 zirvesine katılacak olan ülkelerden Rusya, Çin ve Türkiye'nin Almanya'daki casusluk faaliyetlerini arttırdığını öne sürdü.

Alman haber ajansı dpa'nın haberini aktaran Deutsche Welle Türkçe, "Rusya Federasyonu, Çin Halk Cumhuriyeti ve İran İslam Cumhuriyeti'nin Almanya'yı hedef alan casusluk faaliyetlerinin baş aktörleri olduğu' belirtildi. Bu bağlamda Türkiye'ye de raporda yer verildi.

GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLANDI

Yabancı devletlerin Almanya'daki casusluk faaliyetleri ile ilgili rapor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in G20 zirvesi için Almanya'ya gelmelerine kısa süre kala açıklandı. Şi Moskova'da Vladimir Putin ile görüştükten sonra resmi Almanya ziyareti için Perşembe günü Berlin'e gidecek.

Alman Haber Ajansı'nın (dpa) edindiği bilgilere göre, Anayasayı Koruma Teşkilatı raporunda Almanya'ya yapılan siber saldırılarla ilgili olarak en çok Rusya ve Çin'in adları geçiyor.

MİT MUHALİFLERİN PEŞİNDE

Anayasayı Koruma Teşkilatı raporunda, ülkedeki Türk kuruluş ve resmi temsilcileri kanalıyla Türk toplumu kadar Alman kamuoyu üzerinde de etki yaratmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) öncelikli görevinin ise muhalifler ve Kürtler hakkında bilgi toplamak olduğuna da raporda yer veriliyor. Cuma ve Cumartesi günlerini kapsayan Hamburg'daki G20 Zirvesi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bekleniyor.

Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında bu ülkede yaşayan Türklere hitaben konuşma yapmasına Almanya Hükümeti tarafından izin verilmemesi iki ülke arasındaki gerginliğin artmasına yol açtı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İZDENİZ'de 12 Temmuz'da greve çıkılacak

SONRAKİ HABER

Haziranda en az 164, ilk 6 ayda en az 906 işçi can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...