04 Temmuz 2017 07:23

Dünya Sağlık Örgütü'nden Yemen’e 400 ton yardım malzemesi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) artan koleradan salgını sonrası Yemen'e 400 tondan fazla yardım malzemesi gönderdi.

Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), her geçen gün etkisini artıran kolera salgını ile mücadelede yardımcı olmak üzere Yemen’e 400 tondan fazla yardım malzemesi, ambulanslar ve hastane malzemeleri yolladı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kolera salgınının başladığı Nisan ayından bu yana geçen sürede 1.500'den çok Yemenli yaşamını yitirirken 250 bin Yemenli kolera hastalığına yakalandı.

WHO’nun gönderdiği yardım malzemeleri arasında 100 kolera kiti, hastane ekipmanları, 128 bin torba intrevenöz sıvısı ile 20 adet de ambulans bulunuyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Yemen’deki temsilcisi Dr. Nevio Zagaria, Yemen’deki durumu özetlerken "Sağlık hizmetlerine erişim olmadığı için şu an Yemen’de insanlar ölüyor.Sağlık sisteminin çalışmadığının en bariz örneği iki ay içerisinde 1,500 Yemenlilnin koleradan ölmesidir" diye konuştu.

Huti milislerinin 2015 yılında Suudi Arabistan’ın desteklediği Mansur Hadi’yi iktdardan devirmesinden sonra Suudi Arabistan’ın Huti milislerine karşı yürüttüğü savaş sonucu binlerce Yemenli komşu ülkelere kaçmış, ülkenin altyapı hizmetleri büyük sekteye uğramış bulunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Sizin hoşunuza gider mi kafes içinde taşınmak?’

SONRAKİ HABER

İZDENİZ'de 12 Temmuz'da greve çıkılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...