04 Temmuz 2017 06:14

İhraç edilen hocalarının sözlerini taşıyarak mezun oldular

Çukurova Üniversitesi öğrencileri mezuniyet töreninde KHK ile görevinden ihraç edilen Yard. Doç. Dr. Taylan Koç'un sözlerini taşıyarak mezun oldular.

Paylaş

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki görevinden KHK ile ihraç edilen Yard. Doç. Dr. Taylan Koç'un iletişim fakültesinde derslerine girdiği öğrencileri mezuniyet töreninde hocalarını unutmadı.

KOÇ: GERİ DÖNECEĞİZ, HESAP SORACAĞIZ

Öğrencileri, İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde Koç'un "Hiç şiir ezberlememiş insan ezbere yaşamış insandır" şeklindeki sözünü taşıdı. Koç, öğrencilerinin elinde kendi sözlerini taşıdığı fotoğrafı sosyal medyadan paylaşarak "Bizi görevimizden ihraç etmiş olabilirler, ama öğrencilerimizin zihninden edemiyorlar işte... #GeriDöneceğiz ve hesap soracağız..." dedi.

BİZE İNSAN OLABİLME ERDEMLİLİGİNİ AŞILADI

Türkiye'de Siyasal Hayat ve İletişim Hukuku derslerine giren hocasının sözlerini taşıyan öğrencilerinden Ömer Aydın, hocalarının barış istediği için okuldan gönderilmesinin öğrencilerin ortaklaştığı dili ellerinden aldığını söyledi. Barış istemenin siyasi bir taraf tutma olarak görülmeye başlandığını söyleyen Aydın, "Ve iyice ayrıştık. Hocamızın gitmesi ile diğer hocaların ders yükü arttı ve alanları olmayan derslere girmeye başladılar. Bu da dersin verimliliğini düşürdü. Dersler açık öğretim usulü kitaptan ezber mantığı ile işlenip sınava girilme durumu oldu. Geride kalan hocaların üzerinde psikolojik bir yük bindi ve derslerini verimli işleyemediler" dedi. Koç'un kalıp anlatım mantığını kırarak Sivas ve Roboski katliamı gibi Türkiye siyasal hayatına yön vermiş, halen aydınlığa kavuşturulamamış olayları atlamadan derslerini anlattığını ifade eden Aydın, "Ondan öğrendiklerimiz belki mesleki açıdan günümüz Türkiyesi de yeri olmayan şeyler ama insanlık ve insan olabilme erdemliligini bize aşılamış oldu" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Yürüyüşü'nde 20. gün: DİB ve sanatçılardan destek

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Çakmakçı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...