04 Temmuz 2017 05:48

ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz yasağı yarın kalkıyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ABD yönündeki uçuşlarda uygulanan elektronik yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

Paylaş

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ABD yönündeki uçuşlarda uygulanan elektronik yasağının yarından itibaren kalkacağını açıkladı.

SHGM’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada “ABD uçuşlarında uygulanan tablet ve elektronik cihaz yasağı çarşamba günü itibarıyle kalkıyor” denildi.

ABD’nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ekiplerinin Atatürk Havalimanı’nda güvenlik kontrollerini tamamladıkları ve konuyla ilgili yasağın yarından itibaren kaldırılması için SHGM yetkililerine bilgi verdiği öğrenildi. ABD yasağı 22 Mart’ta uygulamaya başlamış ve aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 Müslüman ülkedeki 10 havalimanından yapılan seferlerde yolcuların yanına cep telefonundan büyük elektronik eşyaları kabine almalarını yasaklamıştı. 

Bu gelişmeler üzerine Atatürk Havalimanı’na tomografi cihazları gibi çalışan üç boyutla tarayıcılar getirilerek güvenlik en yüksek seviyeye yükseltilmişti. Yasağın ardından İngiltere de benzer uygulamayı başlamıştı. İngiltere'nin de alınan ek güvenlik önlemleri içinde yasağı ABD'nin ardından kaldırması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pepe ile 4 saat süren pazarlık

SONRAKİ HABER

DBP'li Ergani Belediye Eş Başkan Yardımcısı gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...