Çınarcık ve Zonguldak su altında kaldı

Meteoroloji, İstanbul ve çevresi için yağış uyarısı yaptı. Çınarcık'ta yağış su baskınlarına neden oldu. Zonguldak'ta yağmur caddeleri kapladı.

04 Temmuz 2017 05:01
Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan günlük hava durumu tahminine göre, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Yalova’nın Çınarcık ilçesinde sağanak yağış Koru Deresi'nde taşkına neden oldu. Zonguldak'ta ise yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

METEOROLOJİ UYARDI

Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilen açıklamaya göre, yağışların öğleden sonra Kocaeli, Yalova ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İstanbul ve çevre illerde bugün hava sıcaklığının hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor. 

Meteoroloji, kuvvetli yağıştan kaynaklanabilecek su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı da yaptı.

ÇINARCIK'TA YAĞIŞ SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Yalova’nın Çınarcık ilçesi Koru Beldesi’nde sabaha karşı başlayan sağanak yağış nedeniyle köprü ve dere ıslah çalışmalarının yapıldığı Koru Deresi'nde taşkına neden oldu. Yağış ve derenin taşması nedeniyle bazı evlerin alt katlarını ve çiçek yetiştirilen seralar sular altında kaldı.

Çınarcık’ın Koru Beldesi’nde, sabaha karşı başlayan şiddetli yağış etkili oldu. Koru Deresi’nde yürütülen köprü ve ıslah çalışmalarının yürütüldüğü bölümde de taşkın meydana geldi. Yağış ve taşkın nedeniyle bazı evlerin alt katlarını su bastı. 

Büyük bölümü kesme çiçek üretilen seralarda su altında kaldı. Baskın nedeniyle evlerinden çıkamayanlara itfaiye ve AFAD ekipleri yardımcı oldu. Taşkın nedeniyle Koru-Çınarcık yolu ulaşıma kapandı. Ulaşımın alternatif yoldan sağlandığı beldeye gelen Vali Tuğba Yılmaz, AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Valı Yılmaz, bölgede inceleme başlatıldığını açıkladı.

ZONGULDAK'TA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Zonguldak'ta sağanak yağmur etkili oldu, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kentte sabah başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda küçük su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı. Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Yağmur nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Milli Egemenlik Caddesi'nde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik bir süre tek şeritten verildi. (HABER MERKEZİ)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bangladeş'te fabrikada patlama: En az 8 ölü, 50 yaralı

SONRAKİ HABER

Dr. Selma Güngör sıcak havaya karşı önerilerde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...