03 Temmuz 2017 18:21

FARC lideri hastaneye kaldırıldı 

FARC'ın ‘Timochenko’ ismiyle bilinen lideri Rodrigo Londono geçirdiği rahatsızlık sonrası Villavicencio kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı.

Paylaş

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nin (FARC) ‘Timochenko’ ismiyle bilinen lideri Rodrigo Londono geçirdiği rahatsızlık sonrası Kolombiya’nın Villavicencio kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı.

Hükümetle yapılan barış anlaşması çerçevesinde 27 Haziran’da silahlarının tamamını Birleşmiş Milletlere (BM) teslim eden FARC’ın lideri Londono, yerel basındaki haberlere göre, hissettiği şiddetli göğüs ağrısı, baş dönmesi ve çarpıntı sonrası önceki akşam Villavicencio kentindeki bir hastanenin acil servisine kaldırıldı.

Londono daha sonra Twitter üzerinden gönderdiği mesajla sevenlerine durumunun iyi olduğunu söyledi ve hastane çalışanlarına teşekkür etti. Doktorlar Londono’nun ‘konuşma güçlüğü’ ve özellikle sol kol olmak üzere kas ve eklemlerde güç kaybı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığını belirtti. Klinik müdürü Lydis Herrera da gazetecilere, yapılan muayenenin sonucunda Londono’nun, felcin öncül belirtisi olan geçici iskemik atak geçirdiğinin teşhis edildiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadın projeleri bir bir iptal edildi’

SONRAKİ HABER

Katar krizinde Trump’la telefon trafiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...