03 Temmuz 2017 18:14

‘Kadın projeleri bir bir iptal edildi’

Akdeniz Belediyesi kayyımı DBP’li yönetim tarafından kadınlar için geliştirilen projeleri tek tek iptal ettirdi.

Paylaş

Mersin’in Akdeniz Belediyesine kayyım olarak atanan ilçe Kaymakamı Hamdi Bilge’nin uygulamaları tepki çekmeye devam ediyor. Belediyede DBP’li yönetim tarafından kadınlar için geliştirilen projeler tek tek iptal edildi. Öte yandan Kadın Müdürlüğü’nün başına getirilen Arife Süzer’in DBP döneminde müdürlükte çalışan 28 kadın personelin sosyal medya hesaplarının incelenmesi talebiyle Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdığı öğrenildi. 

Akdeniz Belediyesi bünyesi faaliyet yürüten İŞTAR Kadın Merkezi ve kadın sığınma evi kapatıldı. Kadın Müdürlüğü’nün ismi değiştirilerek, Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü’ne dönüştürüldü. Bunun yanı Akdeniz Belediyesi kayyımı, kadınlarla ilgili birçok projeyi de durdurdu. Durdurulan projelerden biri de DBP’li Akdeniz Belediyesi, Girişimci Genç İş Kadınları (GİŞKAD) ve EKOJIN işbirliği ile açılan “Tekstil Atölyesi” projesi oldu. 

Kayyım atandıktan sonra yayınlanan KHK ile görevden alınan ve meclis üyeliği düşürülen Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Avukat Sabahat Gençtarih Cebe, kadının ekonomik özgürlüğünü sağlamak ve var olan emeği görünür kılmak amacıyla “Tekstil Atölyesi” projesini başlattıklarını ve kısa sürede ise olumlu tepki aldıklarını belirtti.  Kayyımın gelir gelmez kadın çalışmalarına karşı adete savaş açtığını ifade eden Cebe, tekstil atölyesinin kapanması ile birlikte çalışan 17 kadının da işsiz kaldığını aktardı. 

KAYYUM FİŞLEDİ, EMNİYET İFADE ALDI!

Öte yandan Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyım tarafından Kadın Müdürlüğü’nün başına getirilen Arife Süzer’in DBP döneminde müdürlükte çalışan 28 kadın personelin sosyal medya hesaplarının incelenmesi talebiyle Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazdığı öğrenildi. 

Söz konusu yazıda: “İlgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapmış olduğumuz suç duyurusu başvurumuza istinaden yapılacak olan soruşturma kapsamında, müdürlüğümüze bağlı görev yapmış olan memur ve şirket personelinin kimlik bilgileri ekte sunulmuş olup, söz konusu personellerin sosyal medya üzerinden gerekli tahkikatının yapılması ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilginize arz ederim” ifadelerine yer verildi. Emniyete gönderilen yazıdan hemen sonra söz konusu personellerin emniyete çağrılarak ifadelerinin alındığı öğrenilirken, ifadelerde daha çok sosyal medya paylaşımlarının sorulduğu belirtildi. (Mersin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Silopi’de yıkılacak evler işaretlendi!

SONRAKİ HABER

FARC lideri hastaneye kaldırıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...