Tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için Adalet Nöbeti

Adalet Nöbeti'nin 3. günü, hükümetin basına yönelik politikaları ele alınırken tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü için  adalet istendi. 

03 Temmuz 2017 16:42
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve binlerce CHP'linin Ankara'dan başlatmış olduğu Adalet Nöbeti, İstanbul'a doğru yaklaşırken, ülke genelinden adalet talepleri de artarak devam ediyor. İzmir'de de emek ve demokrasi güçlerinin her gün farklı bir kesimin adalet çağrılarını ele aldığı Adalet Nöbetleri de sürüyor. 

Adalet Nöbeti'nin 3. gününün konusu tutuklu gazeteciler ve basın özgürlüğü idi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeleri ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen Adalet Nöbeti'nin bugün basına ve gazetecilere yönelik adalet istendi. Açıklamada 'Özgür Basın Susturulamaz', 'Barış Adalet Özgürlük' ve 'Herkes İçin Adalet İstiyoruz' sloganları atıldı. 

Nöbette konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen tutuklu gazeteciler özgür kalana kadar mücadelelerini sürdüreceklerinin vurguladı. Türkiye'de gazetecilik yapmanın kolay olmadığını hatırlatan Dikmen "Şimdi karanlık güçlerin yeni yöntemi gazetecileri cezaevine atarak susturmak. Son durum 166 gazeteci cezaevinde. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi’nin Haziran ayı raporuna göre 5 gazeteci gözaltına alındı, 4 gazeteci tutuklandı. 24 gazeteci hakkında dava açıldı, 2 gazeteci de saldırıya uğradı.Bu rakamlar sadece 1 ay içinde olanlar" dedi. 

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ GAZETECİLER İÇİN DE UMUT OLDU'

Gaztecilere yönelik açılan davaların güçlü delilden yoksun olduğunu da ekleyen Dikmen şunları söyledi "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü” gazetecilere umut oldu. Biz de gazetecilere özgürlük ve adalet aramak için bu yürüyüşe katıldık. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği etkinlik ile 20 gazeteci önce Adalet Yürüyüşü'nde “Tutuklu gazetecilere özgürlük”, “Haber Tutuklanamaz” tişörtlerimizle tüm Türkiye'ye ve dünyayaya mesajımızı verdik. Biz İGC olarak 900 üyemizle tutuklu gazeteciler özgür kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz". 

'GAZETECİLERİ SUSTURAMAZSINIZ'

Türkiye Gazeteciler Sendikası Disiplin Kurulu üyesi ve gazetemizin muhabiri Emine Uyar, gazetecilerin zamanlarının büyük bir kısmını haber yapmakla değil, ifade vermekle ya da parmaklıkların ardından geçirdiğini belirterek "Ama nafile, gazetecileri susturamazsınız. Bu ülkede elbette gerçekleri yazmaya devam edecek gazeteciler olacak. Adalet, ekmek ve su kadar herkes için gerekli. Bir gün hepimizin ihtiyacı olacak. Bugün insanlar dik durmanın, doğru yerde durmanın bedelini ödüyor" dedi. Uyar, son olarak bütün gazetecileri örgütlenmeye çağırdı. 

ATILAN BELEDİYE İŞÇİLERİ DE KATILDI

Açıklamaya İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı muvaaza ve ilave tediye davası açtıkları için işten çıkarılan belediye işçileri de katılarak adalet istediklerini dile getirdiler. İşçiler 'Kadro Davası Açtık. İşten Atıldık. Adalet İstiyoruz' yazılı dövizler açtılar. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Mutlu Akü ve Mutlu Plastik’te sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

Otomotiv rekor üzerine rekor kırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...