03 Temmuz 2017 15:10

Tarsus’taki işkence iddiaları Meclis gündemine taşındı

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Tarsus Kampüs Cezaevine sevkedilen kadın mahpuslara işkence yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, yeni yapılan Tarsus Kampüs Cezaevine sevkedilen kadın mahpuslara işkence yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İrmez, uluslar arası sözleşmeler ve Anayasa’da işkencenin açıkça yasaklanmasına karşın Türkiye’de işkencenin sistematik bir biçimde sürdürüldüğünü vurguladı.  

Tarsus Kampüs Cezaevi’nde bayram görüşü sırasında tutuklu ve yakınlarının darbedildiğini, sevklerde kadın tutukluların ring aracından indirildikten sonra yerlerde sürüklendiği ve kafalarına postallarla basıldığını ifade eden İrmez şu sorulara yanıt istedi: “Bakanlık olarak Tarsus Kampüs Cezaevi’nde yaşanan işkence iddiaları hakkında herhangi bir soruşturma başlattınız mı? Soruşturma başlatılmış ise hangi kapsam ve içerikte yürütülmektedir? Tarsus Kampüs Cezaevi’nde tutsak ve hükümlülere işkence ( darp, yaralama vb.) uygulandığına ilişkin Bakanlığınıza ve ilgili mercilere ulaşmış herhangi bir şikâyet bulunmakta mıdır? Bugüne kadar Tarsus Kampüs Cezaevinde işkence iddialarına yönelik kaç soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmalar sonucunda idare yönetimine yönelik ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır? Tarsus Kampüs Cezaevi başta olmak üzere tüm cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri ve insanlık suçları için bakanlığınızın yürüttüğü herhangi bir soruşturma var mıdır? Var ise bu soruşturma ne aşamadadır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Adalet yürüyüşüne katıldı: Herkes için adalet

SONRAKİ HABER

Tedavi olmazsa görme yetisini kaybedebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...