03 Temmuz 2017 13:35

Yunan Sahil Güvenliği'nden Türk gemisine uyarı ateşi açıldı

 Ege Denizi'nde Türk bayraklı yük gemisine Yunan Sahil Güvenliği uyarı ateşi açtı. 

Paylaş

Türk bayraklı yük gemisine Ege Denizi'nde Yunan Sahil Güvenliği tarafından uyarı ateşi açıldı. 

Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre, İskenderun'dan İzmit Körfezi'ne giden Yunan Sahil Güvenlik botları, Türk bayraklı M/V ACT isimli yük gemisine uyarı ateşi düzenledi.

İskenderun'dan yüklediği yük ile İzmit Körfezi'ne doğru seyreden Türk bayraklı kuru yük gemisine, Yunan botları tarafından Rodos Adası açıklarında ateş edildi. 

Gemi,  Rodos açıklarında uluslararası sularda Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından Yunan Limanı'na yanaşması istenen ancak kaptanın bu direktife uyamayacağını belirtip demir atmasının ardından Türk Sahil Güvenlik'e haber verdi. Türk karasularına yöneldiği esnada Yunan Sahil Güvenlik yük gemisine ateş açtı.

Bir televizyon kanalında konuşan geminin kaptanı Sami Kalkavan “Sahil koruma derhal geminin Lodos Limanı'na çekilmesini istediler, biz bunu kabul etmedik. Kontrol etmek istediler, biz bunu kabul etmedik. Bize durmazsak ateş edeceklerini söylediler. Dediklerini de yaptılar. Şu anda gemide 16 delik görünüyor. Geminin su alma tehlikesi yok ama büyük bir tehlike atlattık” dedi.

Çatalada önlerine geldiği öğrenilen gemiye Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin eşlik ettiği bildirildi. Türk yetkililerin, konuyu incelediği, ardından bir açıklama yapılacağı bildirildi. 

TSK'DEN AÇIKLAMA

TSK tarafından yapılan açıklamada ''03 Temmuz 2017 tarihinde Ege Denizi güneyinde Türk bandıralı ACT isimli ticaret gemisi ile ilgili olarak  meydana gelen olay kapsamında; Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bir hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından iki sahil güvenlik botu derhal bölgeye sevk edilmiştir'' denildi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Veli Saçılık: Her zaman burada direneceğiz

SONRAKİ HABER

Akdeniz’de 4.2 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...