03 Temmuz 2017 13:34

Veli Saçılık: Her zaman burada direneceğiz

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 117’nci gününde eylem yapmak isteyen gruba polis saldırdı

Paylaş

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 117’nci gününde eylem yapmak isteyen gruba polis saldırdı. Polisin tutumunu kınayan eylemci Veli Saçılık, “Sizin keyfi tutumlarınıza karşı bizler de her zaman burada direneceğiz” dedi. 

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemleri 117’nci günde cezaevinde devam ederken, Yüksel Caddesi’nde işinden atılan kamu çalışanlarının eylemi 237’nci gününe girdi. Veli Saçılık ve beraberindeki grup, polis kalkanlarının önüne gelerek abluka altında bulunan İnsan Hakları Anıtı’nın önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis açıklamanın yapılmasının kanunsuz olduğunu belirtip, Veli Saçılık ve beraberindekilere saldırdı. Eylemcilerin kendileri ile birlikte getirdikleri ve üzerinde, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 117’nci gününde, Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartını yırtan polisler, kitleye” Devam edin ulan” diye bağırması dikkat çekti. Kitlenin direnmesi üzerine, polis saldırıyı daha da sertleştirerek, eylemcileri tartakladı. 3 kez yere düşürülen Veli Saçılık, “Eğer polis bizim burada durmamızdan rahatsız oluyorsa defolup gidecek” dedi. 

‘HANİ BİZ ÖRGÜTLE İLİŞKİLİYDİK…’

İktidara yakınlığıyla bilinen Star gazetesinde muhalif yazılarıyla dikkat çeken ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça için yazdığı yazının yayımlanmaması üzerine gazeteden ayrılan Lütfü Oflaz’a ilişkin de konuşan Saçılık, “Star gazetesi Lütfi Oflaz’ Nuriye ve Semih’i yazdığı için Star Gazetesi’nde attılar. Bizde diyoruz ki siz bize örgütle ilişkili dediniz. Ne oldu. Ortaya koya koya açlık grevini koydunuz. Hani biz örgütle ilişkiliydik. Nerde sizin delilleriniz. Lütfi Oflaz sordu size. Ama siz cevap veremediniz” diye konuştu. 

‘BUNLARIN HİÇBİR KANUNLARI YOK’

Polisin kendilerine bazen müdahale edip bazen etmediğine dikkat çeken Saçılık, “Bunların hiçbir kanunları yok. Bunların hayatları keyfiyet ve faşizm üzerine kurulu” dedi. Polisin saldırılarına ilişkin sözlerine devam eden Saçılık, kanunların sabah, öğlen ve akşam olmak üzere sürekli değiştiğinin altını çizdi. Saçılık, son olarak polislere seslenerek, “Sizin keyfi tutumlarınıza karşı bizler de her zaman burada direneceğiz” dedi. 

‘MÜDAHALE TÜRKÇE’DE SALDIRI DEMEKTİR’

Saçılık son olarak müdahale kelimesinin Türkçe karşılığının saldırı olduğu belirterek, “Bunlar bize müdahale edeceklerini söylüyor. Müdahale kelimesinin Türkçe karşılığı saldırıdır” diye belirtti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Çorum Katliamı'nın 37. yılında 'adalet' istendi

SONRAKİ HABER

Yunan Sahil Güvenliği'nden Türk gemisine uyarı ateşi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...