12 Temmuz 2012 10:27

Ensarioğlu: PKK de sürece dahil edilmeli

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, siyasi gelişmeler karşısında PKK’nin çözümün dışında kaldığını ve ekonomik yatırımları engellediğini öne sürdü. Ensarioğlu, “PKK’yı görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK’da böyle reflekslere sebep olabiliyor.

Ensarioğlu: PKK de sürece dahil edilmeli
Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, siyasi gelişmeler karşısında PKK’nin çözümün dışında kaldığını ve ekonomik yatırımları engellediğini öne sürdü. Ensarioğlu, “PKK’yı görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK’da böyle reflekslere sebep olabiliyor. Bu çözüm sürecine PKK’yı da dahil etmek ve PKK’ya da bir çözüm sunmak zorundasınız” dedi.
Diyarbakır’da gazetecilere açıklamalar yapan Ensarioğlu, yıllardan bu yana bölgenin ve Diyarbakır’ın ihmal edildiğini ancak AKP ile bütün bunların tersine döndüğünü söyledi.
Ensarioğlu, PKK’nin çözümün dışında kaldığını ve bu nedenle örgütün kamu yatırım inşaatlarında çalışan iş makinelerini yakma ve adam kaçırma gibi eylemlere yöneldiğini öne sürdü.
PKK’nin de çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun adına bir takım diyalogların geliştirilmesi ve belki BDP’nin ya da AK Parti’de siyaset yapan bizlerin, biraz daha inisiyatif geliştirip çözüm adına hem diyalog yolunu geliştirmemiz, hem de yani şiddetin son bulması ile ilgili güvenlik tesis etmemiz gerekir.”
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

KESK özgürlük talebini tişörtlere yazdı

SONRAKİ HABER

Çiçek’e Kızılırmak kıyısından cevap verecekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...