03 Temmuz 2017 11:38

TSK’nin hedefindeki Afrin’e Rus askerleri çıkarma yaptı

Kürt kantonu Afrin’e yönelik ‘büyük operasyon’ yapılacağı iddia edilirken, 150 Rus askeri Afrin’e çıkartma yaptı. (Fotoğraflar: Al Masdar)

Paylaş

AKP Hükümeti ve iktidar yanlısı medya Suriye’nin kuzeyinde bulunan Kürt kantonu Afrin’e yönelik ‘büyük operasyon’ yapılacağını ilan ederken, Rus askerlerinin Afrin’e çıkartma yaptığı öğrenildi. 

Al Masdar’ın haberine göre 150 Rus askeri Afrin’e ulaştı. Haberde, Rus askerlerin kente varışı, Halep’in kuzeyinde, Türkiye destekli cihatçılarla yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Kürt savaşçılar için “Şehitler Mezarlığı”nda düzenlenen anma törenine denk geldi. 

Haberde, Rus askerlerinin “Afrin’de bir üs kurmak ve terörle mücadele eden YPG savaşçılarını da eğitmek üzerene anlaştığı” ileri sürüldü. 

AKP Hükümeti’nin desteklediği cihatçı grupların yönetiminde bulunan Suriye kenti Azez’in komşusu olan Afrin, yine cihatçıların kontrolündeki en büyük İdlib kentiyle de komşu ve Afrin’e bağlı Telrıfat kasabasını ele geçirerek cihatçı kontrolündeki bu iki kent arasında bir geçiş yolu açılmak isteniyor. 

AKP Hükümeti’nin de operasyonu bu yolu açmak üzere istediği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kalın: 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti başlayacak

SONRAKİ HABER

Elazığ Karakoçan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...