03 Temmuz 2017 11:03

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne siyah çelenk

KESK İzmir Şubeler Platformu, Barış İmzacısı 13 akademisyeni görevden uzaklaştıran DEÜ Rektörlüğüne siyah çelenk bıraktı.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğünün, Barış İmzacısı 13 akademisyeni görevinden uzaklaştırmasına tepkiler sürüyor. KESK İzmir Şubeler Platformu Barış İmzacısı 13 akademisyenin açığa alınmasını protesto etmek için DEÜ Rektörlüğü’ne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. "Rektör dışarı, bilim içeri", "Barış, bilim, özgürlük" sloganları atılarak, "Akademi biat etmez" yazılı siyah çelenk rektörlük binası önüne bırakıldı.

Açıklamada konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, 13 akademisyenin rektör tasarrufuyla açığa alındığını hatırlatarak, "Özgür bilim susturulamaz diyoruz. Özgür düşüncenin yerine bu gerici YÖK yönetimine biat eden, ortaçağ karanlığından bir farkı olmayan, dünya dönmüyor diyenler ile aynı zihniyette olan bir  rektörü ve YÖK kuruluşunu kabul etmiyoruz" dedi. Akademinin asla biat etmeyeceğini belirten Güven, "İhraçları ve açığa alma işlemlerini yapanlar tarih içinde karanlık bir nokta olarak yok olacaklar. Üniversitenin derhal kendine gelmesini ve arkadaşlarımızın geri iade edilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Her gün farklı bir emek örgütü kararın geri çekilmesi için rektörlük önüne siyah çelenk bırakacak. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet uygulayan kocaya aile dayağı

SONRAKİ HABER

C.Ş. o dehşet günleri anlattı: Kadınlar sessiz kalmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa