12 Temmuz 2012 10:27

KESK özgürlük talebini tişörtlere yazdı

KESK İstanbul Şubeler Platformuna bağlı kadın sendikacılar, ‘KCK’ adı altında tutuklu bulunan kadın sendikacılar için bir basın açıklaması yaptı.PTT Taksim Şubesi önünde bugün bir araya gelen KESK’li kadınlar, özgürlük taleplerinin olduğu tişörtleri, tutuklu sendikacılara gönderdi.Tutuklu sendik

KESK özgürlük talebini tişörtlere yazdı
Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformuna bağlı kadın sendikacılar, ‘KCK’ adı altında tutuklu bulunan kadın sendikacılar için bir basın açıklaması yaptı.

PTT Taksim Şubesi önünde bugün bir araya gelen KESK’li kadınlar, özgürlük taleplerinin olduğu tişörtleri, tutuklu sendikacılara gönderdi.

Tutuklu sendikacıların derhal serbest bırakılmasını isteyen KESK’liler adına konuşan Evrim Dilican, Hükümetin sadece KESK’e yönelik değil, kendisine muhalif olan tüm kesimleri hedefine alarak dikensiz gül bahçesi yaratmak istediğini söyledi.

Dilican, “Çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin sayısının artmasının önünü açan 4+4+4 yasasıyla, ev işlerinde çalışan kadınların kapsam dışı bırakıldığı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasıyla, kürtajı yasaklama girişimiyle AKP Hükümeti kadın istihdamını değil eve hapsedilen kadınların sayısını arttırmak için elinden geleni ardına koymamaktadır” dedi. Dilican, AKP Hükümetinin emek ve kadın düşmanı politikalarına sessiz kalmayacaklarını belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kıdemde pazarlık olmaz

SONRAKİ HABER

Ensarioğlu: PKK de sürece dahil edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...