03 Temmuz 2017 09:08

Bodrum'da çöplük yangını gökyüzünü siyaha bürüdü

Bodrum'daki katı atık depolama alanında çıkan yangın kontrol altına alınırken, gökyüzü bölgeden yükselen dumanlarla kaplandı.

Paylaş

Bodrum’un Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında geçen cumartesi günü metan gazının sıkışması sonucu başlayarak kısa sürede rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın hayatı olumsuz etkiledi. Aynı gün ormanlık bölgede söndürülen, ancak katı alanında süren yangın, bu sabah kontrol altına alındı. Atık depolama alanında soğutma çalışmaları yapıldığı görüldü. Hayatı olumsuz etkileyen yangın yüzünden gökyüzünü saran dumanlar, turistik ilçenin üzerine çöktü. Birçok tatilci, kahvaltısını evleri ve otellerinin içinde yapmak zorunda kaldı.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN SKANDAL SAVUNMA

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ise skandal ifadelerle kendini savundu:
“Bodrum tam 40 yıldır bu çileyi çekiyor. Son olarak 2012'de belediye olarak bir proje yaptık. AB'den fon da bulduk. Ancak orası olmaz burası yasak diyerek projeyi engellediler. Şu anda Mumcular Mahallesi'nde yapmaya başladığımız modern katı atık tesisi de ağaç kesiyorlar, tarihi eser çıktı denilerek durduruldu. Ne yeşile ne tarihe karşı saygısızlığımız var. Bodrum günlerdir karbonmonoksit soluyor, dünya markası olan bir kente bu manzara yakışıyor mu? Sonunda faturayı yine bana kesiyorlar.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerin haziran raporu: 4 tutuklama, 5 gözaltı

SONRAKİ HABER

CHP, TRT'nin 'Sözde' ifadesini RTÜK'e şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...