12 Temmuz 2012 09:39

Annan: Yeni Suriye kararı açıklanacak

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye ilgili bundan sonra atılacak adımlarla ilgili yeni kararı birkaç gün içinde almasını beklediğini söyledi.Güvenlik Konseyi’ni videokonferans yöntemiyle bilgilendirmesinin ardından Cenevre’de gazetecilere

Annan: Yeni Suriye kararı açıklanacak
Paylaş

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye ilgili bundan sonra atılacak adımlarla ilgili yeni kararı birkaç gün içinde almasını beklediğini söyledi.
Güvenlik Konseyi’ni videokonferans yöntemiyle bilgilendirmesinin ardından Cenevre’de gazetecilere konuşan Kofi Annan, bölgedeki temaslarıyla ilgili bilgi verdi.
Annan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la, ülkede şiddetin en çok yoğunlaştığı bölgelerde acilen ateşkes sağlanması için birlikte çalışma kararı aldıklarını dile getirdi.
İran ve Irak’taki temaslarına da değinen Annan, her iki hükümetin de Suriye’de siyasi geçiş sürecine destek verdiğini, bu amaçla hem Suriye yönetimi hem de muhalifler üzerindeki etkilerini kullanacaklarını söylediklerini aktardı.
Altı maddelik planının başarısız olup olmadığını sorulması üzerine Kofi Annan, şiddetin sona ermesi hedefine henüz ulaşamadıklarını fakat bu yöndeki çabaları sürdürdüklerini dile getirdi. Annan’ın bilgilendirmesinin ardından ilgili ülkelerinin BM nezdindeki daimi temsilcileri de açıklama yaptı. ABD Daimi Temsilcisi Susan Rice, Suriye’deki gözlemcilerin şu anda görevlerini yapamadıklarını söyledi. Rice, İran’ın Suriye’de çözümün değil kesinlikle sorunun bir parçası olduğunu da öne sürdü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Olimpiyatlarda güvenlik krizi

SONRAKİ HABER

İsveç sendikaları Gül ile konuşmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...