12 Temmuz 2012 09:39

Olimpiyatlarda güvenlik krizi

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesinin haberine göre, 2012 Londra Olimpiyatları için yeterli sayıda güvenlik görevlisi sağlayamayan özel güvenlik şirketi G4S, para cezasına çarptırıldı.Olimpiyatlar için 13.700 güvenlik görevlisi bulundurması gereken şirketin bu sayıyı sağlayamaması üzerine İngiliz

Olimpiyatlarda güvenlik krizi
Paylaş

Olimpiyatlar için 13.700 güvenlik görevlisi bulundurması gereken şirketin bu sayıyı sağlayamaması üzerine İngiliz ordusundan yardım istendi. İngiltere hükümetinin yaptığı açıklamaya göre 3.500 asker, olimpiyatlarda güvenlik görevlisi olarak çalıştırılmak üzere görevlendirildi.

Bu konuda son anda karar vermek zorunda kalan parlamenterlerden birisi, “Bu, gerçekleşmesi beklenilen bir kazaydı. G4S her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Fakat artık vaktimiz kalmamıştı” dedi. İçişleri Bakanı Theresa May’in, G4S’nin yükümlülüklerini yerine getirmesi konusundaki baskılarına rağmen  İngiliz hükümeti Savunma Bakanlığı’nın güvenlik açığını kapatması kararını aldı. Güvenlikten sorumlu bakan James Brokenshire’a göre G4S, son 24 saat içinde ortada bir sorun olduğunu kabul ederek “sorumluluk sahibi” bir yaklaşım ortaya koydu.

Öte yandan, Afganistan’daki İngiliz kuvvetlerinde kumandanlık yapmış olan Albay Richard Kemp, BBC Radyo 4’e yaptığı açıklamada, ülkenin 7 yıldır planladığı bir organizasyon için ordudan yardım almasını “oldukça tuhaf” bulduğunu belirtti. Organizasyonda görevlendirilen 3.500 askerin, ya Afganistan’dan yeni gelmiş ya da oraya gitmek üzere olan askerler olduğuna dikkat çeken Kemp, “Bunlar, altı ay ya da daha fazla süre operasyonlarda görev yapan veya gelecek operasyonlar için eğitim alan; dolayısıyla ailelerini bırakmaya hazırlanan insanlar, dolayısıyla bu durum onları oldukça derinden etkileyecek” dedi. Askerlerin bu işin üstesinden geleceği konusunda bir şüphesi olmadığını ekleyen Kemp, “oldukça profesyonel bir şekilde yüzlerinde gülümsemeyle” işi yapacaklarından emin olduğunu, ancak bu askerlerin büyük bir baskı altında olacaklarını belirtti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

10 günde 1.5 milyar dış borç ödemesi

SONRAKİ HABER

Annan: Yeni Suriye kararı açıklanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...