02 Temmuz 2017 17:37

Menderes Atilla her yere babasının adını veriyor

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, belediyenin yeni yaptırdığı taziye evi ve kültür evine yine babası Seydo Atilla ismini verdi.

Paylaş

Salih YEŞİL

Tartışmalı bir seçimle AKP’den Ceylanpınar Belediye Başkanı seçilen Menderes Attilla, başkan seçildikten sonra Ceylanpınar’da bulunan 7 mahallenin isimlerini meclis kararıyla değiştirdi. İsim değişikliği sırasında Aydınlık Mahallesi’nin adını önceki dönemlerde Ceylanpınar Belediye Başkanlığı görevini yürüten babası Seydo Atilla ismini verdi. 2015 yılının ekim ayında 7 mahallenin isminin değiştirilmesine ilişkin meclis kararı, 15 Ocak 2016’da Şanlıurfa Valiliği tarafından onaylandı.

Aydınlık Mahallesi’ne babasının ismini veren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, mahallede yapımı tamamlanan taziye evine de yine kendi babası Seydo Atilla’nın ismini verdi.

Menderes Atilla, Seydo Atilla ismi verilen mahallede yapımı tamamlanan kültür evine de babasının ismini verdi.

Kültür evinin açılış töreninde konuşan Menderes Atilla, ilçede 8 kültür evinin daha yapılacağını söyledi. Atilla, "Bu hizmetleri dışarıdan aldığımız hibelerle yapıyoruz. Yoksa kendi öz kaynaklarımızla bu hizmetleri yapmamız mümkün değildi. Belediyemize gelen para ancak bizim sabit giderlerimiz karşılamaktadır." şeklinde konuştu.

‘TAMAMEN KİŞİSEL BİR MESELE’

Belediye Başkanı Atilla’nın, her yere babasının ismini vermesini, “kişisel bir meselesi” olduğunu söyleyen DBP’li Ceylanpınar Belediye Meclis Üyesi Esra Güler, yapılan isim değişikliklerinin mecliste tartışılmadığını dayatma ile alınan kararlar olduğunu kaydederek, “Kültür evi, taziye evi, mahalle babasının ismini verdi. Devamında ne gelir bilmiyoruz. Yeni bir yer yapıldığında elbette isim verilir. Bu isim verme işlemi, halkla tartışılır, meclis kendi içinde tartışır, toplumsal bir talep şeklinde ise uygulamaya konulur. Ancak, bu isim değişikliklerinin halkta bir karşılığı yok. Daha çok tepki doğuracak şeylerdir, bu tür değişiklikler.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Atilla’nın bu kararı almasında feodal duyguları etkili olduğunu savunan Güler, “Ceylanpınar’da toplumsal karşılığı olan bir isim değildir. Böyle bir talep doğrultusunda verilen bir isim de değil. Keşke halkın talebi olsaydı. Ama böyle bir talep yok, tamamen baskıcı ve dayatmacı bir anlayışla alınan kararlardır. Böylesi, baskıcı anlayış daha çok tepkiye yol açar.” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ HABER

G20 karşıtı protesto dalgası başladı

SONRAKİ HABER

DAY-MER Festivali’nde binler adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...