12 Temmuz 2012 09:35

Portekiz’de doktorlar sokağa çıktı

Portekiz’de doktorlar ve hemşireler başkent Lizbon’da hükümetin sağlık sektöründeki bütçe kesintilerini protesto etmek için sokaklara döküldü.Protestocular 48 saatlik grevin ilk gününde ülke tarihinin doktorlarla düzenlenen en büyük gösterisine imza attı. Grev nedeniyle birçok a

Portekiz’de doktorlar sokağa çıktı
Paylaş

Protestocular 48 saatlik grevin ilk gününde ülke tarihinin doktorlarla düzenlenen en büyük gösterisine imza attı. Grev nedeniyle birçok ameliyat iptal edilirken, doktor randevuları ileri tarihlere aktarıldı.

Sağlık emekçileri, uzatılan mesai saatlerine, arttırılan hizmet ücretine ve kamu hizmetlerine gün geçtikçe daha fazla özel sektörün dahil olmasına karşı çıkıyor. Cerrah Nuno Fradinho getirilen yeni düzenlemeleri, “Doktorların devlet için değil özel sektör için çalışması sağlanıyor. Bunun sonucunda devlet dinamik ve kaliteli bir hizmeti sağlayamaz.” şeklinde yorumladı. Grevden acil servis hizmetleri etkilenmezken, sendikalar katılımın yüzde 90 olduğunu açıkladı.

Lizbon yönetimi, IMF ve Avrupa Birliği’nden alınacak 78 milyar avroluk mali yardım karşılığında içinde sağlık harcamalarının da oluğu bütçe kesintilerini hayata geçirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da hükümete istifa çağrısı

SONRAKİ HABER

10 günde 1.5 milyar dış borç ödemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...