02 Temmuz 2017 13:22

Katar: Türk üssü kapanmayacak 

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El Tani, Katar’daki Türk askeri üssünün ya da El Cezire televizyonunun kapatılmayacağını söyledi.

Paylaş

ABD’den İtalya’nın başkenti Roma’ya geçen Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman El Tani, Arap ülkelerinin isteği üzerine Katar’daki Türk askeri üssünün ya da El Cezire televizyonunun kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre; El Kani, Arap ülkelerinin isteği üzerine Katar’daki Türk askeri üssünün ya da Al Jazeera televizyonunun kapatılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Roma’da konuşan El Tani, “Dünyanın uluslararası hukukla yönetildiğine inanıyoruz. Ve uluslararası hukuk; büyük ülkelerin, küçük ülkelere zorbalık yapmasına müsaade etmez… Kimsenin egemen bir devlete ültimatom vermeye hakkı yok” dedi. Talepleri reddettikleri için askeri misillemeyle karşılaşmaktan korkmadıklarını belirten El Tani, “Katar her türlü sonuçla yüzleşmeye hazır... Ancak dediğim gibi, ihlal edilmemesi gereken bir uluslararası hukuk var. Aşılmaması gereken bir sınır var” diye konuştu.

Terörü desteklemekle suçladıkları Katar’la diplomatik ilişkileri kesen ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn; Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuştu. Katar’a bu ülkeler tarafından tanınan 10 günlük süre 3 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. Talepler listesinde; Doha merkezli El Cezire televizyonunun yayın hayatına son vermesi ve İran’la bağların zayıflatılması gibi isteklerin yanı sıra Katar’daki Türk askeri üssünün kapatılması da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Artvin'de maden protestosu: Cerattepe'den vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Dünyaca ünlü besteci Theodorakis'ten Gülmen ve Özakça mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...