12 Temmuz 2012 09:32

İspanya’da hükümete istifa çağrısı

İspanya’da Mariano Rajoy liderliğindeki hükümetin 2014’e kadar 65 milyar avro tasarruf öngören yeni bir kemer sıkma paketi açıklaması halkı çileden çıkardı.KDV’nin yüzde 18’den 21’e yükseltilmesi, kamu çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi gibi önlemleri içere

İspanya’da hükümete istifa çağrısı
Paylaş

İspanya’da Mariano Rajoy liderliğindeki hükümetin 2014’e kadar 65 milyar avro tasarruf öngören yeni bir kemer sıkma paketi açıklaması halkı çileden çıkardı.

KDV’nin yüzde 18’den 21’e yükseltilmesi, kamu çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi gibi önlemleri içeren paket bugün ülke genelinde protestoları beraberinde getirdi: “Biz çalışanlar diğerleri için kendimizi feda etmek zorunda kalıyoruz, vergilerini ödemeyen bankacılar için. Bu krizin faturası herkese eşit dağıtılmıyor.”

Başkent Madrid’de tasarruf paketini protesto eden memur ve işçiler, geçtiğimiz yılsonunda göreve gelen Başbakan Rajoy’a istifa çağrısı yaptı: “Rajoy’un yapması gereken, eğer biraz onuru varsa istifa etmektir, çünkü seçmenine yalan söyledi.”

Dün de yüzlerce maden işçisinin 22 Haziran’dan beri sürdürdükleri protesto yürüyüşü başkentte sona ermişti. Hükümetin maden sektörüne yönelik kesinti planlarını protesto eden işçilere polis saldırmıştı.

Rajoy, Brüksel’in de baskısıyla açıkladığı yeni tasarruf paketi sayesinde, bütçe açığını düşürmeyi hedeflediğini iddia ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ersanlı: Kürtlerin talepleri için BDP’liyim

SONRAKİ HABER

Portekiz’de doktorlar sokağa çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa