02 Temmuz 2017 12:35

Meclis başkanı Sözcü sorularını yanıtlamadı

CHP'li Barış Yarkadaş, Sözcü muhabirlerinin tutuklanmasına ilişkin verdiği soru önergesinin Meclis Başkanı tarafından geri gönderildiğini açıkladı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü gazetesi muhabirlerinin tutuklanmasına yönelik sorularının Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından geri gönderildiğini açıkladı.  

Yarkadaş, Tutuklu Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un durumlarına ilişkin soru önergesi verdi. Önerge, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından “Bunlar özel yaşama ilişkin sorular” denilerek geri gönderildi. 

Önergesinin geri gönderildiğini Sakarya’da devam eden Adalet Yürüyüşü’nün 18. günü açıklayan Yarkadaş, şöyle konuştu: “TBMM’nin iç tüzüğünün 96. maddesine dayanarak verdiğim altı soruluk önerge, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı yine rahatsız etmiş. Sözcü gazetesine yönelik kumpasın TBMM arşivlerine girmesini bile istemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar tarih bunları yazacak. Her türlü hukuksuzluğu, adaletsizliği sonuna kadar takip edeceğiz. Ta ki adalet bu ülkeye gelene kadar… İşte bunun için şu an Sakarya’da 40 derece sıcakta yürüyor ve adalet istiyoruz” 

KAHRAMAN’IN YANITLAMADIĞI SORULAR

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın geri gönderdiği soruları da medyayla paylaşan Yarkadaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Geri gönderilen önergemizdeki bir soru ‘zorlama suçlamalarla Sözcü gazetesine kayyım atayıp el koymak mı amaçlanmaktadır’ idi… İsmail Kahraman, bu soruyu özel yaşama ilişkin olduğu gerekçesiyle reddetmiş... Bir diğer soru ise Gökmen Ulu’nun darbeden 10 ay sonra hedef seçilmesi, gazetecinin İzmir’de yaptığı haberlerle alakalı olup olmadığıydı… Başbakan’a sorduğumuz bu soru da özel yaşama ilişkin olduğu gerekçesiyle geri gönderildi. 

Yine, hükümete oldukça yakın bir medya patronunun kardeşiyle ilgili yaptığı haberler nedeniyle mi Gökmen Ulu  hedef haline geldi diye sorduk o soru da geri gönderildi. Sorum, Ulu’nun rant yolsuzluğuna kurban olup olmadığını öğrenmek içindi oysa. Bunun neresi özel yaşam?”

CHP’li Yarkadaş, Kahraman’ın geri yolladığı ve Başbakan Yıldırım’a ulaştırmadığı diğer sorunun ise şu olduğunu belirtti: “Muhalif gazetecilerin somut hukuki deliller yerine, bir başka gazetecinin kişisel/keyfi  yorumlarına dayalı tanıklığı ile tutuklanıp hapse atılması hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmakta mıdır? Bu soruyu geri gönderen Kahraman, hukuk devletini de yok saymış oluyor… 178 gazetecinin tutuklu olduğu bir ülkenin meclis başkanının olan biten hakkında tek bir yorum yapmaması vahim bir durum.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aslı Erdoğan Barış Ödülü'ne layık görüldü

SONRAKİ HABER

El Cezire ‘kapanmayacak’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...