12 Temmuz 2012 09:16

Ersanlı: Kürtlerin talepleri için BDP’liyim

Silivri’de Türkçe savunma yapanlara söz verilirken, Kürtçe konuşmak isteyenlere mahkeme başkanı tarafından söz verilmedi. Savunmasını yapan Prof. Dr. Büşra Ersanlı, Kürtlerin, en haklı talepleri olan anadil ve özerklik taleplerini 40 yıldır desteklediğini belirterek, katkıda bulunmak içinde BDP’li olduğunu sö

Ersanlı: Kürtlerin talepleri için BDP’liyim
Paylaş

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “İstanbul KCK Ana Davası” görüldü. Dava kapsamında yargılanan avukat Gönül Erdem, ülkenin en başat sorununun Kürt sorunu olduğunu, bu sorun çözülmeden bir taşın bile yerinden oynamayacağına inandığı için BDP İstanbul İl Örgütü'nün yönetiminde yer aldığını söyledi. İddianamede kendi konuşmasıyla ilgili kısımda kes-yapıştır yöntemiyle ne olduğu belli olmayan cümlelerle kullanıldığını ve bu cümlelerden derin yorumlara giderek örgütle bağlantı kurduklarını belirten Erdem, tahliyesini istedi.

‘40 YILDIR DESTEKLİYORUM’

Prof. Dr. Büşra Ersanlı ise, savunmasında, 30 yıllık araştırmacı, 22-23 yıldır Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi hocası olduğunu söyledi. Sol kanatta yer alan muhalif bir insan olduğunu belirten Ersanlı, “Barışa, insan haklarına hep bağlı kaldım. İnsan hakları, barış, sosyalist, sol kanattan derneklerin çalışmalarında bulundum. Kürtlerin haklı taleplerini, özellikle dil eğitimiyle ilgili haklı taleplerini, Adem-i Merkeziyetçilik ile ilgili haklı taleplerini 40 yıldır destekliyorum” dedi.  BDP’ye giriş sebebini anlatan Ersanlı, bunun Türkiyelileşme projesiyle bağlantılı olduğunu belirterek, beraatini istedi.

KÜRTÇE SAVUNMAYA İZİN YOK

Türkçe savunmaların ardından Kürtçe savunma vermek isteyenlere söz hakkı verilmedi. Bunun üzerine söz alan Avukat Fırat Epözdemir, Türkçe’ye izin verilip Kürtçe’ye izin verilmemesinin Anayasa'nın 10. maddesindeki eşitlik ilkesine ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu söyledi. Epözdemir, tercüman atanmasını talep etti.

Talebe ilişkin görüş belirten savcı Ramazan Saban ise, daha önce de bu talebin ara kararla reddedildiğini hatırlatarak, tekrar reddini istedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğu 'sınır' mayını öldürdü!

SONRAKİ HABER

İspanya’da hükümete istifa çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...