02 Temmuz 2017 05:54

Çerkezköy'de fabrika yangını, boş işçi minibüsü de yandı

Tekirdağ Çerkezköy'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren mürekkep fabrikasında yangın çıktı, boş işçi minibüsü de alev aldı.

Paylaş

Tekirdağ Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi faaliyet gösteren matbaa mürekkepleri üretimi yapan fabrikanın depo bölümünde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, yangına 30 itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Çerkezköy Organize Sanayi bölgesindeki matbaa mürekkepleri üretimi yapan bir fabrikanın depo bölümünde saat 05.40 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşçiler fabrikayı boşaltırken, itfaiye ekiplerine haber verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 30 itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Fabrika bahçesinde park halinde olan boş işçi minibüsü de alev alarak yandı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekibi, termal kamera ile fabrika içerisinde yaralanan işçi olup, olmadığını kontrol etti. İtfaiye erlerinden biri müdahale sırasında dumandan etkilenerek hafif şekilde yaralandı. Olay yerinde bekletilen ambulansa alınan itfaiye eri, hastaneye kaldırıldı. Yangının depo bölümünden başlayarak üretim kısmına sıçradığı belirtirken, itfaiye ekipleri alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için müdahalesi sürüyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde matbaa mürekkepleri üreten fabrikada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler zamanında müdahale ile yangının diğer fabrikalara sıçramasının engellendiğini belirterek, şöyle dedi: "Yangının başlangıcından itibaren olaya müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almasına rağmen, yangının kimya fabrikasında olması sebebiyle, fabrika bütünüyle yangından etkilenmiştir. Yangına bağlı olarak ölü, yaralı olmaması ve yakın fabrikalara alev sıçraması olmaması sevindirici bir husustur. Yangın büyük ölçekli bir yangın olup, çıkışından 3 saat sonra kontrol altına alınabilmiştir. Olayın kontrol altına alınmasında, bölgemizdeki merkezi hidrant su sisteminin kurulu olması çok etkili olmuştur. Yangına müdahale sonrası, Tekirdağ AFAD Müdürlüğü ekipleri tarafından yangının vuku bulduğu ortamda kimyasal gaz analiz ölçümleri yapılarak, olaya müdahale eden itfaiye ekipleri ve çevre yerleşim alanlarında yaşayan insanlar açısından herhangi bir risk olmadığı da ifade edilmiştir. Bölgemiz fabrikasında meydana gelen bu yangında, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerine gösterdikleri başarı ve katkıları sebebiyle çok teşekkür ediyoruz. Bölgemiz adına karşılaştığımız bu üzücü olay sebebiyle, yangının olduğu BM Color firması sahipleri, yetkilileri başta olmak üzere bütün ÇOSB firmalarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." (Tekirdağ/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Halk otobüsü eve çarptı

SONRAKİ HABER

Adalet Yürüyüşü 18. gün: Madımak'ta adalet sağlansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...