12 Temmuz 2012 09:08

Çocuğu 'sınır' mayını öldürdü!

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinin Kızılkaya (Qızılga) köyünde bir çocuğun yaşamını yitirmesine bir çocuğun da yaralanmasına neden olan patlayıcının, askerler tarafından sınıra yerleştirilen mayın olduğu kaydedildi.Doğubayazıt’ın Kızılkaya (Qızılga) köyünde yaşanan patlama (14) Ertan Tilaver yaşamını yitird

Çocuğu 'sınır' mayını öldürdü!
Paylaş

Doğubayazıt’ın Kızılkaya (Qızılga) köyünde yaşanan patlama (14) Ertan Tilaver yaşamını yitirdi. Yaralanan Adem Yiğit’in (10) tedavisi ise sürüyor. Patlamanın köyün hemen üst kısımlarında ve köylülerin tapulu arazisinde olduğu öğrenildi. Patlamaya Türkiye tarafından sınıra yerleştirilen mayının neden olduğu ve mayının yağmur sularıyla söz konusu patlamanın olduğu noktaya geldiği kaydedildi.

AİLELERDEN İSYAN

Patlama sonrası polis hastane önünde gazetecilerin görüntü almasına izin vermezken, yaralı Adem Yiğit’in dayısı Mustafa Yiğit yaşananlara isyan etti. Daha önce de köyde mayın patlaması sonucu ölümlerin yaşandığını hatırlatan Mustafa Yiğit, yetkililerin herhangi bir önlem almadığını dile getirdi. Patlamanın tapulu köy yerinde gerçekleştiğini belirten Yiğit, “Patlama tapulu arazide gerçekleşti. İran sınırına yaklaşık 600 metre uzaklıkta olmuştur. Mayınlar yağmur sonrası su akıntıları ile gün yüzüne çıkarak arazilerimize giriyor. Bu bilinmesine rağmen herhangi bir önlem alınmıyor”dedi. Yetkililere mayınların temizlenmesi konusunda müracaat ettiklerini ancak olumlu bir cevap almadıklarını dile getiren Yiğit, yaşanan ölümlerin sorumlusunun hükümet ve devlet yetkilileri olduğunu kaydetti.

Yaşamını yitiren Ertan Tilaver’in amcası Mustafa Tilaver ise, başka bölgede patlama olması durumunda bütün yetkililerin seferber olacağını hatırlatarak, bölgedeki ölümlere ise sesiz kalındığını dile getirdi. Tilaver, olayın sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın Şehit Piyade Er Bayram Şenol Hudut Karakolu ile Ziyaret Tepe Piyade Hudut Karakolu arasında kalan 108 numaralı Hudut Taşı bilgesindeki işaretli mayınlı sahada çocukların hayvan otlattığı sırada mayın yaşandığı belirtildi. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

Direnen işçiler buluştu

SONRAKİ HABER

Ersanlı: Kürtlerin talepleri için BDP’liyim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...