01 Temmuz 2017 19:13

Londra'da on binler kemer sıkma politikalarına karşı yürüdü

İngiltere'de hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto eden on binlerce kişi Londra'da yürüyerek Theresa May'in istifasını istedi.

Paylaş

İngiltere'de hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto eden on binlerce kişi Londra'da buluştu.

Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Halk Meclisi adlı bir örgüt tarafından düzenlenen yürüyüş için katılımcılar BBC binasının önünde toplanarak Westminster'daki Parlamento Meydanı'na yürüdü.

Özellikle Theresa May'in kemer sıkma politikasını eleştiren öfkeli protestocular, Partland Meydanı’nda buluşarak ellerindeki ‘Muhafazakarlar Dışarı” ve “Azla Yetinme Öldürür” yazan dövizlerle Parlamento’ya yürüdüler.

The Sun, Daily Mail ve Daily Express  gibi tabloid gazetelerine meydan okuyan protestocular, halkın gücünü göstermek için 'biri on yapın ve gücümüzü tam gösterelim' çağrısında bulundular.

Yürüyüşe katılanların bir kısmı Londra'daki Grenfell Tower adlı apartmana referansla "Grenfell İçin Adalet" pankartı taşıdı.

Protestocular Westminster Meydanına geldiklerinde, iki kadın sanatçı Teresa May için besteledikleri yalancı şarkısını söylediler. 

Organizatörlerin iddasına göre, protesto meydanı olarak da bilinen, Westminster Meydanı'nda 100 bin protestocunun katılımıyla bir rekor kırılmış.

Burada göstericilere seslenen İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, "Muhafazakarlar da, kemer sıkma politikalarının arkasındaki ekonomik argümanlar da güç kaybediyor" dedi.

Corbyn sözlerine şöyle devam etti:

"Bizi ilerletecek şey toplumsal adalet ile insanların ırkçılığa ve bizi bölen diğer her şeye karşı bir araya gelmesidir."

BBC'ye konuşan bir gösterici, yürüyüşe "öfkeli" olduğu için katıldığını söyledi:

"Muhafazakar hükümetin yönetimi altında işler yeterince iyi gitmiyor.
"Aklınıza gelen her kamu hizmetinde kesinti var. Bu tamamen ihmalkarlıktır. Hayati konularda nasıl kesintiye gidebilirsiniz?"

Yürüyüşü örgütleyenler, Facebook sayfalarında "Düzgün bir eğitim sistemi, sağlık sistemi, barınma ve iş imkanları ile herkesin yaşam standartları için yürüyoruz" ifadeleri yer aldı.

Başbakanlık ise yürüyüş hakkında yorum yapmayı reddetti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Valiliği'nden 'Onur Yürüyüşü'ne ikinci yasak

SONRAKİ HABER

İHD İstanbul Şubesi yeni yönetimini belirledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...