12 Temmuz 2012 08:32

HDK’dan Billur Tuz'a boykot kampanyası

HALKLARIN Demokratik Kongresi İzmir Emek Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri direnişleri devam eden Billur Tuz ve Savranoğlu Deri işçilerini ziyaret etti. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Billur Tuz fabrikasında yılbaşından bu yana işe iade ve sendikal örgütlenme hakkı için direnen Billur Tuz işçilerine yapıl

HDK’dan Billur Tuz'a boykot kampanyası
Paylaş

Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de, mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini belirterek, Halkların Demokratik Kongresinin işçi ve emekçiler için, demokrasi ve adalet isteyenler için umut olduğunu söyledi. Buradan Menemen’deki Savranoğlu Deri işçilerinin yanına geçen HDK üyeleri, direniş yerinde bekleyen işçilerce karşılandı. Direnişçi işçilerden Aydın Gençaslan, HDK üyelerine teşekkür ederken, mücadelelerinin bir yılı aştığını ve bu süre boyunca çok şey öğrendiklerini belirtti. Direnişleri sayesinde fabrikadaki çalışma koşullarının bir nebze düzeldiğini, fabrikanın denetlenmeye başlandığını söyledi. 13 Temmuzda fabrikanın kapatılması ile ilgili karar duruşmasının olacağını belirten Gençaslan, “Hukuksal ve sendikal örgütlenme mücadelemiz devam edecek” dedi.     

HDK: BİLLUR TUZ KULLANMIYORUZ!

Halkların Demokratik Kongresi İzmir Emek Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, “Billur Tuz Kullanmıyoruz” kampanyası başlatıldı. Bornova-Özkanlar Migros alış veriş merkezi önünde toplanan HDK’liler, burada bir basın açıklaması yaparak kampanyayı başlattılar. Basın açıklamasında konuşan Cavit Uğur, Billur Tuz patronunun anayasayı ve hukuku hiçe saydığını belirtti. Billur Tuz’un bilinen bir isim olduğunu ve pazarın yüzde 80’ini elinde tuttuğunu söyleyen Uğur, “Şayet işçiler sendikalı olarak geri alınmazsa her hafta bir mağaza önünde protestolarımızı devam ettireceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana ‘Devran’sız kaldı

SONRAKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Sendikası 60 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa