01 Temmuz 2017 14:41

Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraza ikinci kez ret

Sözcü'ye yönelik yapılan operasyonlarda tutuklanan Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un, tutukluluklarına ilişkin yapılan itiraz 2. kez reddedildi.

Paylaş

Sözcü'ye yönelik algı operasyonuyla 19 Mayıs’ta gözaltına alınan ve 26 Mayıs’ta tutuklanan Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’un tutukluluklarına yapılan itiraz ikinci kez reddedildi. Sözcü avukatları tarafından geçen hafta verilen tutukluluğa itiraz dilekçesini Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi. Hakimlik, yapılan itirazı reddetti.

VİCDANLAR BİR KEZ DAHA KANADI

Ret kararında “delillerin henüz toplanmamış olması” ifadesi yer aldı. Sözcü’de yer alan haberde ret kararı “Yani gazetemiz Sözcü hakkında “Cumhurbaşkanı’nın yerini darbecilere bildirdi” iddiasıyla açılan soruşturmada geçen 10 ay süreye rağmen delil toplanmadığı, arkadaşlarımızın delilsiz tutuklandıkları adeta itiraf edilmiş oldu. Haklarında soruşturma başlatıldıktan sonra kaçmayan, sabit adresleri belli olan Gökmen ve Mediha’nın tutukluluklarının devamı kararı da vicdanları bir kez daha kanattı. Biz de şimdi iddianamenin bir an önce yazılmasını, gerçeklerin tek tek ortaya çıkmasını bekliyoruz” ifadeleri ile duyruldu

‘OKUMADAN KARAR VERMİŞ’

Sözcü Avukatlarından Celal Ülgen de itirazı değerlendiren hakimin dilekçeyi okumadan karar verdiğini belirtti. Ülgen, “13. Sulh Ceza yargıcı aslında dosya içine yeni sunduğumuz iki ayrı dilekçeyi okumamış. Acil ve şablon verilmiş kararlardan biriyle karşı karşıyayız. Çünkü özellikle Mediha Olgun’un hangi maddeden tutuklandığını bile bilmeden bir genelleme yapılmış gerekçede. Mediha cumhurbaşkanına suikasttan tutuklu değil. Bekir Gökmen Ulu’nun yaptığı m asum haber yüzünden tutuklanmasına mı yanarsınız yoksa dilekçesiniz okunmamış olmasına mı?” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

SES ve TTB: Meslektaşlarımız göreve iade edilsin

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ya Cumhuriyet davası daveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...