01 Temmuz 2017 14:25

SES ve TTB: Meslektaşlarımız göreve iade edilsin

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde görevli 10 doçent ve doktorun rektörlük tarafından açığa alınmasına tepki gösterildi.

Paylaş

Van- Hakkari Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’nde 10 doçent ve doktorun açığa alınmasına ilişkin KESK Şubeler Platformu’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Van-Hakkari Tabipleri Odası Başkanı Dr. Özgür Deniz Değer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘FETÖ ile mücadele’ adı altında demokrasi güçlerine dönük büyük bir saldırının yaşandığını kaydetti. Değer, açığa alınan meslektaşlarının yanında olduklarını vurgulayarak, “OHAL ile birlikte toplumun her alanında eşitlik, özgürlük, barış ve demokrasi isteyenler susturulmak istenmekte, işinden ve özgürlüklerinden olmaktadır. Emeğin, demokrasinin, hukukun, toplumsal barışın ve iyi hekimlik değerlerinin güçlenmesi ve görevlerine son verilen meslektaşlarımızın öğrencilerine ve hastalarına bir an evvel yeniden kavuşmaları talebini güçlü bir şekilde dile getiriyoruz.” dedi. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

'Hasta mahpus Mehmet Emin Özkan serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Sözcü çalışanlarının tutukluluğuna itiraza ikinci kez ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...