01 Temmuz 2017 13:51

'Tüm akademisyenler görevlerine iade edilmelidir'

DEÜ İİBF'deki İktisat Kulübü ve KYBDT açığa alınan barış imzacısı hocaların görevlerine iade edilmesini isteyerek düşüncenin suç olmadığını vurguladı.

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, Barış İmzacısı 12 akademisyeni görevinden uzaklaştırmasına tepkiler sürüyor. Üniversitenin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde kurulu olan İktisat Kulübü ile Kamu Yönetimi Bilimsel Düşünce Topluluğu yaptığı açıklama ile rektörlüğü kararından geri dönmeye çağırdı.

Akademisyenlerin hukuksuzca görevinden uzaklaştırıldığının ifade edildiği açıklamada "Tarihin hiçbir zamanında barışı savunmak suç olmamıştır. Hocalarımız barışı savundukları için bedel ödemektedirler. Üniversitemiz, kendi alanlarında önemli çalışmalara imza atmış ve yüzlerce öğrenci yetiştirmiş bilim insanlarını adaletten ve hukuktan yoksun bir şekilde mesleklerinden uzaklaştırmıştır" denildi.

Açıklama şöyle sürdürüldü "Bizler Dokuz Eylül İktisat Kulübü olarak danışman hocamız Araş.Gör. Aydın ARI; Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof.Dr. Ayşen UYSAL ve emekliliğe ayrılan Prof.Dr. Yeşim Ediz ŞAHİN; İktisat Bölümü’nden Yrd.Doç.Dr. Nuri Erkin BAŞER, Araş.Gör. Serap SARITAŞ ve derslerimize girmeseler bile çalışmalarıyla üzerimizde sonsuz emeği olan diğer tüm akademisyenlerin de görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz. Belirtmek isteriz ki düşünce bir suç değildir, özgürlüğün bir parçasıdır". (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Önce adalet, herkes için adalet

SONRAKİ HABER

Bodrum’da yangın bölge halkını korkuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...