01 Temmuz 2017 13:03

Kocaeli'de 2 Temmuz yürüyüşüne yasaklama!

Kocaeli'de göreve 1 gün önce başlayan vali Hüseyin Aksoy'un ilk icraatı 2 Temmuz yürüyüşünü yasaklama oldu.

Paylaş

Kocaeli'de 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma Platformu'nun yürüyüşüne Kocaeli Valiliği tarafından yasaklama getirildi. Kocaeli'de göreve 1 gün önce başlayan vali Hüseyin Aksoy'un ilk icraatı 2 Temmuz yürüyüşünü yasaklama oldu.

2 Temmuz Pazar günü, katliamın 24.yıl dönümünde 'Sivas’ı Unutma, Unutturma' sloganıyla gerçekleştirilecek yürüyüşe Kocaeli Valiliği tarafından OHAL gerekçesi ile yasaklama getirildi.

2 Temmuz Sivas Katliamını Anma Platformu yasaklama kararıyla ilgili Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli Şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Alevi Kültür Dernekleri Kocaeli şube başkanı Birol Sağlam, "Kentimizde göreve başlayalı henüz 3 gün olmasına karşın, Kocaeli Valisinin ilk icraatının 33 canımızın hayatını kaybettiği  her yıl andığımız 2 Temmuz Sivas Katliamını Anma programına engelleme getirerek Kocaeli halkına bu kentte demokrat kimliğini de göstermiş oldu" dedi.

'ADALET İSTİYORUZ'

Baskıların yoğun olduğu bir dönemden geçtiklerini belirten Sağlam, "Böylesine kuşatılmış bir süreçte eylemlerimiz engellenmek istenebilir fakat bilinmesini isteriz ki direnişimizi asla kıramayacaklar. İktidarını adaletsizlik üzerine kuranlar adalet mücadelesinden korkuyorlar. Bizler düşmanlık yerine kardeşliği, savaş yerine barışı, kin ve nefret yerine sevgiyi büyütmeye devam edeceğiz. Çorum için adalet istiyoruz. Maraş için adalet istiyoruz. Ankara, Suruç katliamları için adalet istiyoruz. Tam 24 yıldır Sivas yanıyor, yakılıyor bizler sivas için adalet istiyoruz. Yitirdiğimiz canlarımızın anmasından dahi korkar hale geldiler. Tam da bu sebepten dolayı hak mücadelemiz daha güçlü bir şekilde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Katliamlara, zulme ve baskıya karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Sağlam, "Gelin bu hak mücadelemizde dili, dini, mezhebi ve ırkı ayırt etmeksizin yurdumuzun tüm renkleri ile omuz omuza verip safları sıklaştıralım. 2 Temmuz Pazar günü saat 17.00'da İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda bu haklı mücadelemizde yapacağımız basın açıklamamıza tüm canlarımızı davet ediyoruz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’dan YPG ve Katar açıklaması

SONRAKİ HABER

Elektrikte indirim yurttaşa yansıtılmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...