01 Temmuz 2017 12:44

Parlamento binası değişecek mi?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Milletvekili sayısı bahane edilerek başka arayışlara girişilmesi son derece yanlıştır.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta, yeni bir Meclis binası yapılması gerektiği yolundaki ifadelerini, “Milletvekili sayısı bahane edilerek başka arayışlara girişilmesi son derece yanlıştır. Anayasa değişikliği parlamento binasını değiştirmek için mi yapıldı?” diye yorumladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta Meclis binasının artık yetersiz kaldığını belirterek yeni bir bina temennisinde bulundu. Mektup üzerine Mecliste inşaat işlerini yürüten bürokratlar, yeni kampüs binası için talep olursa diye arayış içinde. Meclis Başkanı Kahraman’ın yeni bina temennisini Evrensel’e değerlendiren Levent Gök, “Her ülkenin parlamentolarının bir tarihi ve bir geçmişi vardır. Bütün ülkeler uzun yıllar kullandıkları binalarda görev yaparlar. Onları korurlar, dolayısıyla bizim de Meclis binasını korumamız gerekir. Milletvekili sayısı bahane edilerek başka arayışlara girişilmesi son derece yanlıştır. Anayasa değişikliği parlamento binasını değiştirmek için mi  yapıldı?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK: Kötü gidişe 'dur' demek için omuz omuza mücadeleye

SONRAKİ HABER

HDP: Bu hamle, IŞİD ile mücadeleyi baltalamak demektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...