01 Temmuz 2017 12:22

Sosyal Haklar Derneği: Herkes için sosyal adalet

Sosyal Haklar Derneği, basın açıklaması düzenleyerek ‘İnsan, hava, su ve toprak için adalet’ çağrısı yaptı.

Paylaş

İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Sosyal Haklar Derneği üyeleri herkes için adalet talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. “İnsan, hava, şu ve toprak için adalet. Herkes için sosyal adalet” pankartı açan kitle, “Soma, Şirvan, Aladağ sosyal cinayet düzenine hayır” dövizi taşıdı.

'BÜTÜN İNSANLAR İÇİN ADALET DEMELİYİZ'

Sosyal Haklar Derneği Genel Sekreteri Av. Can Atalay, ülkenin yangın yeri olduğunu söyleyerek söze başladı ve şunları aktardı:
“Ülkenin yangın yeri olmasından etkilenenler ekmeğini kazanırken hayatını kaybedenler, laik ve kamusal eğitim hakları ihlal edildiği için kaçak cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığı için ölenler, işsizlik nedeni ile çok uzak yerlerde tarım işçisi olarak çalışmak zorunda bırakıldıkları için yolda trafik kazasında hayatlarını kaybedenler. Biz henüz 14 yaşında öldürülen çocuklarımız için adalet istiyoruz. Biz Soma’da ekmeğini kazanırken öldürülen 301 canımız için adalet istiyoruz. Biz kaçak yurtta bulunmaması gereken ve öldürülen 11 kız çocuğu için adalet istiyoruz. Biz emeği ile geçinen bütün yurttaşlar için adalet istiyoruz. Bütün ezilenler, haksızlığa uğrayanlar için de adalet gerekiyor. Bu topraklarda bütün insanlar için adalet istemeliyiz. Hava için, toprak için adalet istemeliyiz.”

Adalet mücadelesini büyütmek gerektiğini söyleyen Atalay, “Adalet talebi sosyal adalet talebi ile birleşmeli. İşsizlik çoğalmışken, doğa tahribatı her geçen gün artarken Türkiye’de adalete ilişkin tek bir söz söylenemez” dedi.

BERKİN ELVAN DAVASI 6 TEMMUZ'DA

Daha sonra Gezi direnişinde polis saldırı sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan söz aldı. Baba Elvan, “Biz de adalet talebi ile mücadele eden ailelerden biriyiz. Binlerce aile adalet arıyor. Berkin’imizin 6 Temmuz saat 09.00’da Çağlayan Adliyesi’nde davası görülecek. İstanbul Adalet Sarayı diye geçiyor. Sadece adında adalet var” diyerek davaya çağrı yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer’de açık havada sinema keyfi başladı

SONRAKİ HABER

TIR dorsesinde havasız kalan mülteci öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...