01 Temmuz 2017 11:04

Erdoğan'dan Adalet yürüyüşüne: Kandil ve Pensilvanya yolu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP il başkanları toplantısında konuştu, Adalet Yürüyüşü’nün Kandil ve Pensilvanya yolu olduğunu ileri sürdü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Referandum sürecinde ‘Hayır’ oyu kullanacakları teröre destek olmakla itham eden Erdoğan, bu kez de 'Adalet Yürüyüşü hakkında, “Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya'nın yoludur” dedi.

Erdoğan, “Gidin FETÖ, PKK, DHKP/C davalarının görüldüğü mahkemelere şehitlerin, gazilerin, milletin hakkını arayın. Gidin tabutlarına omuz verdiğiniz eli kanlı canilerin yetim ve öksüz bıraktığı çocuklarını anın. Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun” dedi.

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendini yollara vuran İstanbul'a yürüyen CHP'nin başındaki zat bizim için Başbakan yurt dışına kaçacak diyordu. Bugün FETÖ'ye ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanların yanında duruyorlar. Haysiyet cellatlarına milletimiz izin vermedi ama birileri bundan ders çıkarmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne değinerek şunları kaydetti:
“Akılsız başın cezasını ayaklar çeker misali yolları arşınlayan zat, Başbakan yurtdışına kaçacak diyordu. O dönemde sergilenen haysiyet cellatlığına milletimiz itibar etmemiş, güçlü bir şekilde arkamızda durmuş bundan birilerinin hiç ders çıkarmadığı anlaşılıyor. Çoğu yurtdışına kaçmış olan mahkemelerde adalete hesap veren FETÖ tetikçilerinin tapelerden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlar debelenmeye çalışıyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
“Adalet diyen ama mahkemelere saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz. bir defa bile gönül diliyle şehitlerimizi andığını duymadığımız kişiler teröristler için dünyayı ayağa kaldırıyorlar. PKK yöneticisi size doğru adım atıyorsunuz diyorsa yolunuz yanlıştır. Buradan diyoruz ki, darbecileri bırakıp darbeye maruz kalanları suçlayanlara yazıklar olsun. Gittiğiniz yol Kandil ve Pensilvanya'nın yoludur. Cezaevinde güya açlık grevi başlatanlara bunlar sahip çıkıyor. Bunların derdi kendi suçlarını bastırmaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sivas Katliamı'nın 24. yılı: Sorumlular cezalandırılsın

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon çalışması sırasında göçük: 1 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...