12 Temmuz 2012 08:26

Evvel Festivali’nde Suriye müdahalesine tepki

SAMANDAĞ Kalkındırma Derneği’nin düzenlediği Evvel Temmuz Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konsere on binlerce kişi katıldı. Konserde Türkiye’nin Suriye’ye karşı geliştirdiği politikalara karşı oturma eylemi gerçekleştirildi.Program çerçevesinde Satranç turnuvasında birincilik ödülleri d

Evvel Festivali’nde Suriye müdahalesine tepki
Paylaş

SAMANDAĞ Kalkındırma Derneği’nin düzenlediği Evvel Temmuz Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konsere on binlerce kişi katıldı. Konserde Türkiye’nin Suriye’ye karşı geliştirdiği politikalara karşı oturma eylemi gerçekleştirildi.

Program çerçevesinde Satranç turnuvasında birincilik ödülleri dağıtıldıktan sonra, etkinlik Arapça skeçler, Grup Renas’ın Arapça, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice seslendirdiği ezgiler ile devam etti. Ardından Ferhat Tunç’un sahne aldığı festivalde, Türkiye’nin Suriye’ye karşı tutumuna karşı AKP hükümeti aleyhine sloganlar atıldı.

Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, kadınların sorunlarına değinen Tunç, Suriye’nin iç meselesine karışmanın Hatay halkına da büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti. Tunç, “Türkiye başlı başına antidemokratik bir ülkedir. Bugün Suriye’ye karşı savaş açan devlet, en büyük saygısızlığı Hatay halkına yapıyor. Kürtlerin, emekçilerin, ezilenlerin, Alevilerin ve bu sistemin içerisinde ezilenlerin adına konuşmamıza bile izin verilmemektedir. Bugün kendisi gibi düşünmeyen herkes yargılanıp cezaevlerine konuluyorsa bu bir faşizmdir” dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Aktüel Arkeoloji, kültürel mirası sorguluyor

SONRAKİ HABER

Adana ‘Devran’sız kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...