01 Temmuz 2017 10:23

Marmara'nın tütün yetiştiren tek mahallesinde hasat zamanı

Bursa İnegöl’de tütün yetiştirilen tek bölge olan Çavuşköy’de hasat dönemi başladı.

Paylaş

Bursa İnegöl’de bulunan ve Cumhuriyet dönemi öncesinden bu yana tütün üretimi yapılan Çavuşköy Mahallesi'nde hasat dönemi başladı. Mahalle Muhtarı Hasan Akalın, Marmara Bölgesi'nde sadece kendi mahallerinde tütün yetiştirildiğini söyledi.

İnegöl'de 40 haneli Çavuşköy Mahallesi'nde tütün üretcisi 550 dekar alanda tütün hasadına başladı. Mahalle Muhtarı Hasan Akalın, "Marmara bölgesinde tütün eken tek yer bizim mahallemiz. Bu yıl yağışlar nedeniyle rekortemiz bayağı fazla. Tütün'ün kalitesi de çok iyi. Mahallenin tek geçim kaynağı tütün. Dönüm başına 200 kilo tütün alınması bekleniyor. Toplamda 110 tonluk rekorte bekliyoruz. Geçen yıl 16 lira olan fiyatın bu yıl 20 lira olmasını bekliyorduk. Açıklanan 17 lira bizde hayal kırıklığı yarattı" dedi. Muhtar Akalın, tütün hasadının imece ululü ile gerçekleştiğini toplanan tütünün ipe dizildikten sonra kurutulduğnu açıkladı.

Çavuşköy'de 50 yıldan bu yana çiftçilik yaptıklarını belirten 63 yaşındaki Ayşe Usut ile Şerife Acar ise rekortenin ve tütünün kalitesinin güzel olduğunu fakat verilen fiyatın beklentilerin çok altında olduğunu dile getirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sıcak uyarısı etkili oldu, sokak ve sahiller boş kaldı

SONRAKİ HABER

Otel inşaatında iş cinayeti: 1 işçi yaşamını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...