01 Temmuz 2017 09:45

Sivas Katliamında yaşamını yitirenlerin mezarlarına ziyaret

2 Temmuz Sivas Katliamında yaşamını yitirenlerin mezarlarına yapılan ziyarette sorumluların cezalandırılması çağrısı yapıldı.

Paylaş

Sivas Demokrasi Platformu tarafından 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 24. yıldönümü nedeniyle Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden Özlem Şahin, Yeşim Özkan ve Huriye Özkan’ın Şarkışla Saraç köyündeki anıt mezarları ile Murat Gündüz'ün Şarkışka Ortaköy'deki anıt mezarı ziyaret edildi. 

Platform üyeleri Saraç köylüleriyle birlikte  anıta kadar yürüyüş yaptı. Anıt mezarda yapılan konuşmalarda katliam kınandı ve sorumlularının ortaya çıkarılması istendi. 2 Temmuz günü Sivas'ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri önceki gün de yine Madımak Katliamı'nda hayatını kaybeden sanatçı Hasret Gültekin'in Sivas İmranlı Han köyünde bulunan mezarını  ziyaret etmişti.

KENTTE '2 TEMMUZ' ABLUKASI

Öte yandan katliam anması için yarın düzenlenecek anma etkinlikleri öncesi, kent adeta ablukaya alındı. Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Kente giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Yarınki programda 3 bin polisin görev alacağı öğrenildi.

Kentin giriş güzergahlarında bulunan yollarda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, özel harekat polisleri ve trafik ekipleri tarafından araçlar durdurularak sürücü ve yolcuların kimlikleri sorgulandı. Polis ekipleri ayrıca durdukları araçlarda arama yaptı.

Öte yandan bugün saat 18.00 itibariyle yarınki yürüyüş güzergahındaki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılarak araç parkına izin verilmeyecek. Anma etkinliği kapsamında, yürüyüşün yapılacağı güzergahın başlangıcı olan Seyrantepe, Fidanlık, Yeditepe, Mehmet Akif Ersoy, Hikmet Boran, Mevlana ve Atatürk Caddeleri ile Seyrantepe Kavşağı, Afyon Sokak, Bankalar Caddesi, Ali Ağa Cami Sokak, Orduevi önü, Bekir Sami Kunduk Caddesi ve bu sokaklara açılan yollara araç park edilmeyecek. Park edilen araçlar ise güvenlik tedbiri kapsamında trafik ekipleri tarafından otoparka çekilecek. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel civarında ise yaklaşık 3 bin polis görev alacak. Yaklaşık 15 ilden takviye polis ekipleri kentte görevlendirilecek.

ÖNCE VALİLİK, SONRA GRUPLAR

Kentteki anma etkinlikleri sabah saatlerinde 2 ayrı grup şeklinde gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi kentte Vali Davut Gül öncülüğündeki protokol üyeleri eski Madımak Oteli, bugünkü adıyla Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, olayda ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bırakarak açıklama yapacak.

Alevi Dernekleri, siyasi partiler ve çeşitli kitle örgütleri ise Seyrantepe Mahallesi'nde toplandıktan sonra, Mevlana Caddesi üzerinden yürüyerek kent meydanını takiben eski Madımak Oteli'nin bulunduğu Eski Belediye Sokak önüne gelecek. Burada anma programı gerçekleştirilecek. Anma programına binlerce kişinin kente gelerek katılması bekleniyor. (Sivas/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’a geçmek isteyen mülteciler engellendi

SONRAKİ HABER

Mehmet Ali Alabora: Türkiye’de aydınların sicili oldukça iyi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...