01 Temmuz 2017 09:01

Kadına işkenceyle dışkı yedirmek isteyen koca tutuklandı

Kadına şiddetle zorla dışkı yedirmek istedi, tutuklandı. İşkenceye maruz bırakılan kadın anlattı: Evliliğim boyunca şiddet gördüm.

Paylaş

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Andaçlı köyünde 20 yaşındaki eşi C.Ş.'ye işkence yaparak çocuğunun bezindeki dışkısını zorla yedirmeye çalışan 26 yaşındaki Mehmet Şakir Ş., gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. İşkenceye uğrayan kadın ise ilk şiddete evlendiği gece maruz bırakıldığını, evliliği boyunca şiddet gördüğünü ve 'dışkı' işkencesinin ardından da dayak yediğini anlattı. 

Erkek, yaptığı işkenceyi cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Aralık 2016'ya ait olan görüntüler sosyal medyada yayılınca büyük tepki topladı. Mehmet Şakir Ş., Kürtçe konuşulan video görüntülerinde sopayla vurarak, tekme atarak eşi C.Ş.'ye çocuk bezindeki dışkıyı yedirtmek istiyor. Erkeğin dayak, hakaret ve küfürleri karşısında kadın kurtulmaya çalışıyor. Mehmet Şakir Ş. Kürtçe yaptığı konuşmada, "Eğer yapmazsan seni paramparça ederim. Al bu b... ye, hadi acele et. Al ağzına koy. Ağacı senin sırtında kırdım, bir parça kaldı, şimdi başında kıracağım. B... al yüzüne çarp, çık git" diyor.  

C.Ş. ise, "Ben yapamam, Şakir sana ne olmuş böyle? Kuran'ın hatrına beni bırak" diye karşılık veriyor. Hem videoyu çekip, hem de tekme ve sopa ile eşine vuran erkeğin yaptıklarına dayanamayan C.Ş., sonunda elindeki dışkılı bezi yüzüne doğru götürüyor. Midesi bulanan kadın kusmak için tuvalete giriyor.

Yaşananları saniye saniye cep telefonu ile görünteleyen Mehmet Şakir Ş. dün İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. Biri 3 yaşında diğer 10 aylık iki çocuğu bulunan anne C.Ş. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. 

TUTUKLANDI

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre de 26 yaşındaki Mehmet Şakir Ş. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Patnos başsavcılığının ifadesini aldığı Ş., çıkarıldığı Patnos Sulh Ceza Hakimliği’nce ‘eziyet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ERKEĞİN İŞKENCEYE MARUZ BIRAKTIĞI KADIN ANLATTI

Aralık ayında gördüğü şiddet sonrası Samsun’daki ailesinin yanına giden 20 yaşındaki Cansu Ş., yaşadıklarını Gazete Habertürk'ten Leyla Ünal'a anlattı.

2014 yılında evlendiğini anlatan 2 çocuk annesi Cansu Ş., evlendiği ilk günden beri eşi tarafından şiddet gördüğünü söyledi:

“İlkokul mezunuydum ve 17 yaşına geldiğinde buraların adetine göre artık evlenmem gerekiyordu. İlk dayağımı üstümde gelinlikle gerdek gecesi yedim. Kocamın ailesiyle yaşıyorduk. Defalarca şiddete şahit oldular. Hiçbir şey söylemiyorlardı. Hatta sevk ediyorlardı. Eşim defalarca yüzümde sigara söndürdü. Sopası vardı. Seni bir gün öldüreceğim diyordu. Neden böyle yapıyorsun dediğimde de, ‘Sen benim, ailemin kölesisin’ diyordu. Yumruk atıyor, tekmeliyordu” diye konuştu.

Eşinin kendisine zorla dışkı yedirdiği günü de Cansu Ş., şöyle anlattı:

“Geçen yıl Aralık ayıydı. Engelli bir kaynım var. Küçük kızımla şakalaşıyorlardı. Tükürmüş kızım. Kaynanam bunun için beni suçladı. Kocam, İstanbul’daydı. İnşaatta çalışmaya gitmişti.

Geldiğinde, bu olayı söyledi ve sopayla beni dövmeye başladı. ‘Sana dışkı yedireceğim, yoksa sen akıllanmayacaksın’ dedi. Tekmeyle tuvalet ve mutfağın bulunduğu yere sürükledi. Yiyeceksin diyordu. ‘O zaman git bebeğin bezini aç, onun dışkısını yiyeceksin’ dedi. Bebeğimin, bezinden aldığım bir parça dışkıyı ağzıma sürdüm. Daha da sinirlendi. Telefonun kamerasını açtı. ‘Al çabuk, yüzüne sür bunu, yiyeceksin’ dedi. Yapma diye yalvardım. Ama zorla yedirdi. O an görüntülerde yok. Midem bulandı. Tuvalete girip, kusmaya başladım. Bu kez de kustuğum için sopayla sırtıma vurarak dövdü.”

O GÖRÜNTÜLERDEN SONRA DA DAYAK YEDİM’

Görüntüleri babasının sosyal medyaya koyduğunu söyleyen Cansu Ş., şöyle devam etti:

“O görüntülerden sonra da defalarca dayak yedim. Ailem Samsun’da yaşıyor. Onları ziyarete gittiğimde durumu babama anlattım. Görüntüleri izlettim. Sosyal medyaya yükledi. O görüntüler, bana dışkı yedirmeden hemen öncekiler. Beni de bir daha oraya göndermedi. Çocuklarım orada kaldı. Belki gelecekte çocuklarımı yanıma alırım. Mağdurum, boşanmak istiyorum” dedi.

Mehmet Şakir Ş.’nin babası Şehmuz Ş. ise Cansu Ş.’nin amcasının oğlu C.U. ile sık sık görüştüğü için olayların yaşandığını iddia etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Göteborg liman işçileriyle dayanışma eylemi düzenlendi

SONRAKİ HABER

Silah zoruyla istismarda bulundu, serbest kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa