01 Temmuz 2017 08:49

Antalya’da AKP’li belediye parkı yıktı, ağaçları kesti

Antalya’da AKP’li Belediye eliyle Tahıl Pazarı mahallesindeki park yıkıldı, ağaçlar kesildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Menderes Türel’in Şarampol Caddesinde başlatmış olduğu kendi deyimiyle “çılgın” projesi kapsamında çevrede bulunan çok az sayıdaki parkları yıkıldı, ağaçlar kesildi.

Antalya’nın en merkezi yerinde bulunan Şarampol Caddesi’ni “Yayasızlaştırma ve eski günlerine yeniden kazandırma” projesi kapsamında Tahıl pazarı mahallesinde içinde muhtarlık binasının ve mahalleye elektrik sağlayan trafo binasının da bulunduğu küçücük park üzerinde “Havuz vb. düzenleme çalışması yapıyoruz” denilerek çalışma başlatılmıştı. Ancak gece yarısı operasyonuyla ağaçlar sökülerek götürüldü ve genişçe bir alan yol açmak için kazıldı. Ardından yıkılacak alana hiçbir tabela asmadan, geç saatlerde iş makineleri ile parkı yıkıldı ve ağaçları kesip park içerisinden yeni bir yol geçirildi. Mahalle muhtarı ise “Kendisinin konu ile ilgili bilgisinin bulunmadığını, kararın belediye meclisi tarafından alındığını yapabileceği bir şey olmadığını" belirtti.

Esnaf ve mahalle halkı ise "proje ile ilgili kendilerine hiçbir şekilde danışılmadığını, esnafın kaldırımlara yaptıkları masrafın bile telafi edilmediğini söyledi.

MAHALLELİ REFERANDUMDA ‘HAYIR’ DEMİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi daha önce Şarampol Caddesi projesi kapsamında Üçgen Mahallesinde bulunan Giritli Parkını yıkarak, ağaçları keserek, üzerine 7 katlı bir otopark yapmak istemişti. Fakat mahalle halkı ve demokratik kitle örgütleri buna izin vermeyerek parkta nöbet başlatmış, bir ay süren halkın direnişi sonucunda Menderes Türel bu park için referandum kararı almıştı. Referandumun sonucu ezici bir çoğunlukla ‘Hayır’ sonucu çıkmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya’da barış ödüllü yerli lider beraat etti

SONRAKİ HABER

Göteborg liman işçileriyle dayanışma eylemi düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...