30 Haziran 2017 21:22

Yaklaşık 500 bin Suriyeli mülteci evlerine döndü

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Suriye’de ülke içinde yer değiştiren ya da ülke dışına giden yaklaşık 500 bin kişinin geri döndüğünü açıkladı.

Paylaş

BBC Türkçe'nin haberine göre, Birlemiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Suriye'deki iç savaş nedeniyle, ülke içinde yer değiştiren 440 bin ve Suriye dışına kaçan 31 bin kişinin 2017 yılında evlerine geri döndüğünü açıkladı.

Bunu 'dikkate değer bir eğilim' olarak tanımlayan örgüte göre göçmenlerin büyük bir bölümü aile üyelerini bulmak ve mülklerini kontrol etmek için evlerine döndü.

Dönüş yapanların gittikleri kentler ağırlıklı olarak Halep, Hama, Humus ve Şam oldu.

UNHCR bununla birlikte güvenli bir geri dönüş için şartların henüz oluşmadığı uyarısını yaptı.

UNHCR sözcüsü Andrej Mahecic, 2015'ten 2017'ye kadar yaklaşık 260 bin mültecinin Suriye'ye döndüğünü, dönüşlerin ağırlıklı olarak Türkiye'den gerçekleştirildiğini söyledi.

Mahecic, 2017'deki verileri dikkate alarak, Suriye'de evlerine geri dönenlerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verecek çalışmalara başladıklarını belirtti.

UNHCR'ın verilerine göre 2011'den bu yana yaklaşık 5,5 milyon Suriyeli ülkeden ayrıldı, 6,3 milyon kişi ise ülke içinde yer değiştirdi.

İç savaşta yaklaşık 300 bin Suriyeli yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de kafenin üzerine ağaç devrildi: 2 yaralı

SONRAKİ HABER

New York'ta hastanede silahlı saldırı: 2 ölü, 6 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...