30 Haziran 2017 16:57

Adalet Nöbeti'nde ihraçların işe iadesi istendi

İzmir'deki bugünkü Adalet Nöbeti'nde KHK'lar ile görevlerinden edinilen kamu emekçilerinin işe iadeleri istendi. 

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile binlerce partilinin sürdürdüğü yürüyüşle birlikte ülkenin her gün farklı yerlerinden adalet çağrıları yükselmeye devam ediyor. İzmir'de de emek ve demokrasi güçlerinin Adalet Yürüyüşü bitene kadar sürdüreceği Adalet Nöbetleri'nin ikincisi yapıldı. 

Her gün farklı bir kesimin yaşamış olduğu adaletsizliklerin ele alınacağı Adalet Nöbetleri'nin iki akşam ki konusu OHAL'in ardından ilan edilen KHK'lar ile kamuda çalışan yüz binin üzerinde kişinin ihraç edilmesi ve Nuriye Gülman ve Semih Özakça'nın sürdürdüğü açlık grevi idi. 

Alsancak Kıbrıs Şehitleri'ndeki Türkan Saylan Kültür Merkezi önündeki Adalet Nöbetinde nöbette sık sık 'Baskılar Bizi Yıldıramaz' , “Ne Darbe Ne OHAL Demokrasi Derhal' 'Nuriye Semih Onurumuzdur', 'Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz' ve 'Direne Direne Kazanacağız' sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, ihraç edilen kamu emekçileri hakkında soruşturma açılmadığını hatırlatarak "Yargılanmaktan korkanlar, kendi yolsuzluklarını darbecilerle işbirliklerinin üzerini örtmeye çalışanlar, sermayenin krizini işçi ve emekçi halka ödettirmek isteyenler, halkın mallarını Varlık Fonu adı altında peşkeş çekenler, kamu mallarını, devletin kurumlarını paralel yapılanmaya teslim ettiğini itiraf edenler on binlerce kamu emekçisini yargısı infazla işinden ekmeğinden ederek susturacağını zannediyor. Bizleri sosyal ölü, ağaç kökü yesinler diyerek aşağılamaya çalıştı. Bu açıkça kamuda bir temizlik harekatı ve devletin AKP’lileştirilmesi ve başka bir paralel yapının tek parti rejiminin inşası anlamına geliyor" dedi. 

'AKP İNSAN YAŞAMINA DEĞER VERMİYOR'

Aileleriyle birlikte açlığa mahkûm edilmek istenen on binlerin adalet taleplerinin aynı zamanda açlık grevindeki tutuklu Eğitim-Sen üyesi Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’da cisimleştiğini de ekleyen Güven şunları söyledi " yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kullandığı tehditkâr ifadeler ve yargılama dahi başlamamışken Gülmen ile Özakça’yı terör örgütü üyesi ilan etmesi, hükümetin demokratik taleplere, hukuka ve insan yaşamına bakışına dair göstergedir. AKP iktidarı, demokratik taleplere kulak tıkamakta, insan yaşamına zerre değer vermemekte, yargıyı etkileme konusunda sınır tanımamaktadır". 

'NURİYE VE SEMİH ADALET İSTİYOR'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın adalet istediğini vurgulayan Güven "Bizler İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, onların adalet taleplerine buradan desteklerimizi sunarken, herkesi bu iki insan nezdinde KHK’ler ile ihraç edilen tüm emekçilerin taleplerinin yerine gelmesi için çaba göstermeye davet ediyor, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin ancak dayanışma ile daha güçlü bir hale gelebileceğini hatırlatmak istiyoruz. Geriye dönüşü olmayan sonuçlar ortaya çıkmadan, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutukluluk hallerinin kaldırılmasını ve haksız bir şekilde ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iadesini bir kez daha talep ediyoruz" dedi. 

İZMİR ADALET NÖBETİ PROGRAMI

 2 Temmuz Sivas Anması ve Pazar saat: 20.00’de Kıbrıs Şehitleri ÖSYM Önünde yapılacaktır. 

3 Temmuz Pazartesi “Tutuklu Gazeteciler için Adalet Nöbeti”

4 Temmuz Salı “ Her türlü ayrımcılığa ve eril şiddete karşı Kadınlar için Adalet Nöbeti” “homofobiye, ayrımcılığa ve eril şiddete maruz kalan LGBTİ+ bireyler için adalet!

5 Temmuz Çarşamba “ Doğanın, çevrenin ranta peşkeş çekilmesine karşı Adalet Nöbeti”

6 Temmuz Perşembe “İş güvencesinin yok edilmesine, Kıdem tazminatının gaspına karşı İşçiler Emekçiler için Adalet Nöbeti”

7 Temmuz Cuma “Kamuda Hukuksuz İhraçlar - Nuriye Özakman ve Semih Özakça için Adalet Nöbeti (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP: 8 kişinin kaçırıldığı iddiaları aydınlatılsın

SONRAKİ HABER

Şebnem Yurtman turnuvası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...