30 Haziran 2017 15:36

TİM’de 30’dan fazla kişi işten atıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde çalışan en az 30 kişi çeşitli küfür, hakaret ve tehditlerle işten atıldı.

Paylaş

Fabrikalarda yaşanan mobbing Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) çalışanlarına da uygulanıyor. Şimdiye kadar 30’dan fazla TİM çalışanı çeşitli küfür, hakaret ve tehditlerle somut gerekçe gösterilmeden işten atıldı ya da istifa ettirildi. İşten atmaların altında “kurumda kadrolaşma” amacının yattığı iddia edilirken, işe alma ve işten atmaların usulsüz olarak geçmiş yönetim kurulu kararlarına işlendiği iddiası da bulunuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri İnsan Kaynakları Yönetmeliği Madde 12’de “Personelin genel sekreterlik ile ilişiği, yönetim kurulu kararı ile sona erer” ibaresi bulunuyor.

HAKARET VE BASKI 

Türkiye genelinde 300 bin ek istihdam seferberliğini başlatan TİM’de, işverenlere istihdam teşviklerini anlatan, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun uzman ve uzman yardımcıları, “Büyük umutlarla girdiğimiz bu işyeri neden bu hale geldi? TİM, insanların baskı altında olmadan hakaret edilmeden çalışabilecekleri bir yer olabilmesini istiyoruz” diyor. 

ZARRAB’A ÖDÜL VERMİŞLERDİ

TİM istihdam seferberliği ve 2015 yılında 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sanıklarından Reza Zarrab’a verilen ödül ile gündeme gelmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TYS: Asım Bezirci ve Rıfat Ilgaz bizimle

SONRAKİ HABER

Alaşehir’de büyük bir faciadan dönüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...