30 Haziran 2017 14:39

'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeseli gösterimde

Prömiyeri Berlin'de gerçekleşecek 'Uçurumun Kıyısında Türkiye' belgeseline İmre Azem, Fatih Polat, Mücella Yapıcı ve Christian Beetz katılacak.

Paylaş

‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ belgeselinin prömiyeri Berlin'de gerçekleştirilecek. Yönetmen İmre Azem ve ana karakterlerden Fatih Polat, Mücella Yapıcı ve yapımcı Christian Beetz’in katılımı ile gerçekleşecek gösterimde film Türkçe ve Almanca altyazılı sergilenecek. Gösterimin ardından Türkiye'deki güncel durumların konuşulacağı bir de panel gerçekleştirilecek.

Panelin katılımcıları İmre Azem, Fatih Polat, Mücella Yapıcı, Erk Acarer ve Muzaffer Kaya'dan oluşurken,  moderatör Ebru Taşdemir. Panel boyunca Türkçe ve Almanca tercüme yapılacak. Belgesel Türkiye'de yaşanan radikal değişimi içeriden bir bakışla ele alıyor. Türkiyeli yönetmen İmre Azem, bir yıllık olağanüstü hal dönemi boyunca dört ana karakteri takip ediyor: Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, KHK ile üniversiteden ihraç edilen ilk akademisyenlerden mimar Gül Köksal, kent hakkı aktivisti Deniz Özgür ve Gezi'nin Mücella ablası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı.

30 Haziran saat 19.00'da, City Kino Wedding'de (Berlin) gerçekleşecek belgeselin gösterimi ücretsiz. Belgesel, 11 Temmuz'da ise aynı zamanda çalışmanın destekçisi de olan Arte TVde gerçekleşecek.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanına hastanede tekbirli saldırı!

SONRAKİ HABER

Ferhat Tunç'tan 'Naro Can' adlı Ermeni halk ezgisine klip

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...