30 Haziran 2017 13:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’la görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda görüştü. Görüşme 40 dakika sürdü.

Paylaş

AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısının arından açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın 40 dakika görüştüğünü söyledi. Ünal, Erdoğan’ın Putin ile de bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

YPG’YE VERİLEN SİLAHLAR

Trump ve Erdoğan’ın Suriye’de devam eden çatışmalar, Rakka operasyonu, Katar krizi ve ABD Türkiye ilişkilerini ele aldıkları tahmin ediliyor. Erdoğan’ın görüşme esnasında özellikle Amerikan yönetiminin YPG’ye verdiği silah desteği konusundaki rahatsızlığı ve kaygılarını dile getirmesi bekleniyordu. Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis’in bu hafta Brüksel’e giderken uçakta gazetecilere Rakka operasyonundan sonra da YPG’ye silah temin etmeye devam edeceklerini söylemesi Türkiye’nin bu konudaki kaygılarını daha da arttırmıştı.

KATAR KRİZİ

Katar krizi konusunda da her ne kadar Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson daha ılımlı ve diyaloğa dönük mesajlar verse de Trump özellikle sosyal medyadan verdiği mesajlarda Katar’ı suçlayan ifadeler kullanmıştı. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinin Katar’a sundukları talepler listesinde ülkedeki Türk askeri üssünün kapatılmasını istemesi de görüşmede gündeme gelmesi beklenen konular arasında. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sulak araziye yapı ruhsat ısrarı

SONRAKİ HABER

Denizli Cam’da 3 yıllık sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa