30 Haziran 2017 12:45

Antep KESK: OHAL ve KHK'lere karşı adalet istiyoruz

Antep'te KESK Şubeler Platformu, Adalet Yürüyüşü'ne destek amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Antep KESK Şubeler Platformu 'Adalet Yürüyüşü'ne destek için Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'nde basın açıklaması yaptı.

KESK'e bağlı sendikaların şube yöneticilerinin de katıldığı açıklamayı  Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez okudu. Ersönmez, "CHP yönetiminin ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nü toplumsal adalet arayışına zemin sunması anlamda önemli buluyoruz" dedi.

'ADALET YÜRÜYÜŞÜ BÜTÜN KAMU EMEKÇİLERİNİ VE İŞÇİLERİ İLGİLENDİRİYOR'

Yürüyüş esnasında konuşan, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen'in “Yürüyüş aynı zamanda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın talebidir” sözlerine dikkat çeken Ersönmez, "Evet bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz, 16. gününde olan ADALET yürüyüşü aynı zamanda ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, ezilenlerinin ve bütün halkın OHAL yerine Demokratik Türkiye talebi olarak görülmelidir. Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamu emekçilerinin hukuksuz bir şekilde ihraç edilmesini kabul etmediğimizi tüm platformlarda defalarca belirttik. Bu yüzden Adalet Yürüyüşü bu boyutuyla bütün kamu çalışanlarını ve bütün işçileri ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

Ersönmez açıklamayı KESK olarak Adalet Yürüyüşü'ne katılma nedenlerini sıralayarak sürdürdü: "Sendikal hak ve özgürlüklerimizi, emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan OHAL ve KHK’lara karşı ADALET “ istiyoruz. Haksız ve hukuksuz ihraç edilen 3300 tane KESK üyesi  işi, emeği için ADALET istiyor. Şu an iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Keza bu hukuki olamayan yöntemlerle işçilerin kıdem tazminatı ortadan kaldırılıyor. Bu hukuksuz uygulamalardan dolayı bizler Adalet Yürüyüşü’ne KESK olarak katılıyoruz." (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmene 5 çocuğa cinsel istismardan dava

SONRAKİ HABER

Uygur ve Akın Amerikan Film Akademisi üyeliğine davet edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa