30 Haziran 2017 09:17

Yüksekdağ'ın davasına katılım çağrısı

HDP Ankara İl Örgütü, Figen Yüksekdağ'ın 4 Temmuz günü görülecek duruşması öncesi duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

HDP Ankara İl Örgütü, partini eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın, 4 Temmuz günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davasına, katılım çağrısı yapmak için basın toplantısı düzenledi. 

Partinin Ankara İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Ayşe Merva Aytemur, “Partimize yönelik mahkemeler yoluyla hukuksuz ve tamamen siyasi olan operasyonlar yaptılar. Bu rehin alma operasyonlarında  Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ, 'siyasi linç' olarak ifadelendireceğimiz bir eylemle önce milletvekilliği düşürülmüş, daha sonra hiçbir yasal dayanağı olmayan mahkeme kararı ile eş genel başkanlığı ve parti üyeliği elinden alınmıştır. Yargıtay’a başvuran yetkili kurullarımıza verilen yanıt 'size bıraksaydık işleme koymazdınız' olmuştur” açıklamasında bulundu. 

‘ADALET VE ÖZGÜRLÜKTEN YANA OLAN HERKESİ ÇAĞIRIYORUZ’

Yargının bağımsızlığını yitirdiğini ifade eden Aytemur “Yargı artık yürütmenin emrine girmiş olup siyasileşmiştir. Tekçi anlayış hakim olmuştur. Biz biliyoruz ki Sarayın emirleriyle, tek adam rejimiyle Türkiye siyaseti yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu erkek adaletini, dikta rejimini tanımıyoruz” dedi. 

Eski Eş Başkan Yüksekdağ'ın davasına katılım çağrısını yineleyen Aytemur,  “Bu iktidarın korktuğu gerçek ve toplumsal adaleti, Türkiye halkaları dün, bugün ve gelecekte verecekleri mücadeleyle kazanacaklar. Bu diktatör rejime karşı ,Figen Yüksekdağ’ın yanında olmalıyız. Sosyalist cesur yürekli  kadın yoldaşımızı yalnız bırakmamalıyız. Onun ve mücadelesinin arkasındayız. Adalet ve özgürlükten yana olan herkesi çağırıyoruz” diye konuştu

HDP eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın yurt dışında verdiği söyleşi nedeniyle yargılandığı dava 4 Temmuz Salı günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Davanın bir önceki duruşmasına Avrupa'daki sosyalist partiler ve kadın hareketlerinden temsilciler de katılmıştı. (Ankara/ EVRENSEL)


PARİS'TE AÇIKLAMA

HDP Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekilleri için HDK-Fransa Kadın Meclisi, 1789 yılında Bastille Baskını sonrası kurulan komünün merkezi olan Hotel de Ville’de açıklama yaptı.

“Biz Seçtik Biz Savunuyoruz” pankartının arkasında toplanan kadınlar, kadın vekillerin fotolarını boyunlarına astılar. Yüksekdağ’ın 4 Temmuz’da yargılanacağı hatırlatılan açıklamada 4 Temmuz için dayanışma çağrısı yapıldı. Eylem boyunca meydanda Fransızca bildiriler dağıtıldı, sloganlar atıldı. Eylem, 4 Temmuz saat 11.00’de Figen Yüksekdağ’ın yargılanacağı gün ve saatte HDK-Fransa Kadın Girişimi olarak Fransa Parlamentosunun önüne yapılan çağrıyla son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belhanda, Galatasaray'la sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

Yarkadaş, haziranda gazetecilere dönük ihlalleri açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...