30 Haziran 2017 07:52

Tabancayla vurulan çocuklar psikolojik destek alıyor  

Erzurum'da Ömer Akçay'ın 'canı sıkıldığı' için vurduğu 2 çocuk psikolojik destek alıyor. Çocuklar, korkularından bahçeye çıkamıyor.

Paylaş

Erzurum'da 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay'ın 'canı sıkıldığı' için evlerinin önünde oynayan 4 yaşındaki S.B. ile 6 yaşındaki İ. K'yi havalı tabanca ile 19 Haziran günü sırtından vurarak yaralaması, çocukların psikolojilerini bozdu. Çocuklar, korkularından bahçeye çıkamıyor ve psikolojik destek alıyor. 

‘ANNE, YİNE GELİR BENİ VURUR MU?’

Sokağa çıkmaya korkan çocuklarını ellerinden tutarak alıştırmaya çalışan İ.K.'nin annesi 31 yaşındaki Aysel K. ve S.B.'nin annesi 42 yaşındaki Afife B., çocukların psikolojisinin bozulduğunu belirtti. Çocuklarının tesadüfen yaşadıklarını belirten annelerden Aysel K. şunları söyledi:

"Ben üzüntümü kederimi hiç kimseye anlatamam. İ.K. diyor ki ‘Anne yanımdan ayrılma, mutfağa bile gitme. Sürekli elimi tut’. Geceleri uykudan ağlayarak uyanıyor ve ağlamaya devam ediyor. Korkusu, 'Anne yine gelir mi, beni vurur mu?’ Vuranın annesi geldi, oğlu adına özür diledi. Ben şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Adaletimizde güveniyorum. İnşallah bu yaptığı onun yanına kalmayacak."

'GÖZÜM HER ZAMAN KIZIMIN ÜZERİNDE'

Çocuğunu kanlar içinde gördüğü zaman dünyasının yakıldığını anlatan A.B. ise "Çok üzgünüm. Çocuğumu kanlar içinde gördüğüm andaki durumumu kimse bilemez. Allah'ından bulsun. Kızım şu an rahatsız. Vücudunun içinde saçma halen duruyor. 2 sene sonra ameliyat olacak diyorlar. Benim çocuğum saçma ile yaşıyorsa, onun çocuğa da içerde yaşasın, cezasını çeksin. Gözüm her zaman kızımın üzerinde olacak. Korkuyorum, ne zaman ne olacağı belli değil. Şu an psikolojisi bozuk. Ablalarına karşı çok hırçın davranıyor. Sinirlenip ağlamaya başlıyor. Psikoloğa götürüyorum" diye konuştu.

‘1 MİLYON VERSE ÇOCUĞUMUN TIRNAĞINA DEĞİŞMEM’

Saldırganın babası Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay'ın bir televizyon programında "Vurulan çocukların aileleri 100 bin lira para istedi" iddiasına tepki gösteren anneler kesinlikle böyle bir istekleri olmadığını söylediler. Aysel Kaya, "100 bin değil 1 milyon verse çocuğumun tırnağına değişmem. Şikayetimden vazgeçmeyeceğim" dedi. 

NE OLMUŞTU?

19 Haziran günü Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki Adnan Menderes Mahallesi'nde Ömer Murat Akçay, oturdukları apartmanın dördüncü katındaki evin penceresinden havalı tabancayla ateş etmiş ve karşı apartmanın önünde oynayan S.B. ile İ.K'yı sırtından yaralamıştı. Olaydan sonra adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan Akçay, savcının itirazı üzerine 23 Haziran günü tutuklanmıştı. (Erzurum/DHA)

{{324416}} 

ÖNCEKİ HABER

Alanya'daki orman yangını kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

İşitme Engelliler Olimpiyat ateşi Lozan’dan Samsun’a geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...